New York konferansımızdan notlar...

Tam Bağımsız Büyük Türkiye, Hedef 2023” başlığı altında Türkiye’nin vizyonunu anlattığımız konferanslarımızı AB’den ABD’ye taşıdık ve geçtiğimiz akşam ilkini gerçekleştirdik...

Bu konuşmadan Amerikan ve Türk Basınına yansıyan bazı başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum;

1- “Kendi ihtiyacımızı kendimiz üretiyoruz”

‘Kendi firkateynini kendisi yapan, kendi F16’larının yazılımını kendisi yapan, IMF ile herhangi bir borç alacak ilişkisi olmayan, hatta 5 milyar dolar IMF’ye bağışlayacağını ilan eden, 2023 hedefi olarak da 2.2 trilyon doların üzerinde gelir hedefleyen bir Türkiye’den bahsediyoruz” dedi.

2- “Obama çok önemli bir lider”

Konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama’nın çok önemli bir lider olduğunu vurgulayan Yiğit Bulut, “Neden önemli bir lider? Çünkü dünyadaki yerleşik güçlere başkaldıran liderlerden bir tanesi” dedi.

3- “Yeni dünya düzeninin 3 büyük lideri: Obama, Putin, Erdoğan”

Vatandaş Yiğit Bulut olarak görüşlerini açıkladığını belirten Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut, yeni Dünya düzeninde üç büyük lider olacağını, bu liderlerin de sırasıyla Obama, Putin ve Erdoğan olacağını ileri sürdü.

Bulut, ‘Neden bu üç kişi çok önemli? Şu açıdan çok önemli, çünkü bu üç kişi de kendi ülkelerindeki ve bölgelerindeki yerleşik düzene karşı durmaya çalışıyorlar. O kadar kolay değil, bakın Amerika’da Hüseyin El Bereket Obama isminde biri başkan olacak, Hüseyin Barack Obama, Barack El bereket demek biliyorsunuz ve Hüseyin Barack Obama, yüzlerce yıldır yerleşen yerleşik düzene kafa tutacak. Çok önemli, zor, kolay değil. Bunu yapması açısından çok önemli. Rusya’da Putin’in yaptığı çok önemli. Türkiye’de Erdoğan’ın, Gezi olaylarından beri bugüne kadar yaptıkları çok önemli” diye konuştu.

4- “Muhtar bile seçilmediği halde Kemal Derviş’i Bakan yaptık”

Konuşmasında Türkiye’nin yaşadığı çok enflasyonlu dönemler ile bugünleri karşılaştıran, sık sık da AK Parti hükümeti yandaşı olmayan medyaya yüklenen Yiğit Bulut, “Gerçekten çok zor yerlerden geldi Türkiye, hepimiz bunları yaşadık. Bakın biz 5 milyar dolar para için, muhtar bile seçilmediği halde Kemal Derviş’i süper yetkili bakan yaptık, üç partili koalisyon döneminde. Beş milyar dolar için. Bugün biz 33.5 milyar Euro’ya, havalimanı ihalesi yapıyoruz” dedi.

5- “Türkiye Cumhuriyeti ilk defa bağımsızlık denemesi yapıyor”

Bulut, “Lafı çok eğip bükmeye gerek yok, lafı tam ortasından söylemek lazım. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğundan itibaren ilk defa bağımsızlık denemesi yapıyor. Bakın, tam olarak, her anlamda bağımsızız diyemeyiz. Ama ilk defa, 2008’den itibaren bağımsız olma denemesi yapıyoruz” dedi.

Bulut, bağımsız olmanın, Kuzey Irak petrolünü kimseye hesap vermeden kendi çıkarların doğrultusunda Türkiye’den geçirebilmek, Hazar’daki petrolü kimseye hesap vermeden boru hattı ile Türkiye’den geçirebilmek ve borçlanmamak demek olduğunu anlattı.

6- “Mustafa Kemal’i Çankaya Köşkü’ne kilitlediler”

Kendisinin doğru bildiğini her zaman söyleyen bir kişi olduğunu vurgulayan Yiğit Bulut, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından 10 yıl boyunca işlerin iyi gittiğini anlattıktan sonra, 1933’te Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü’ne kilitlendiğini ileri sürdü.

Bulut, “1933’te Gazi Mustafa Kemal’i, Çankaya Köşkü’ne kilitlediler. İsmet İnönü ile Celal Bayar...Sürecin, montaj sanayi ile oluşturulan burjuva sınıfına medya kurdurulması, burjuva ve medyanın birlikte finansal sitemi ele geçirmesiyle işlediğini savunan Yiğit Bulut, “Ve üçgen tamamlanır, sermaye, medya, finansal sitem. Montaj sanayiinden türemiş sermaye, medya, finansal sistem. Bu yolla ülkeler kontrol edilir” diye konuştu.

6- Medyaya eleştiri

Türkiye’de, AK Parti hükümetine destek vermeyen medya kurumlarının sanal korkular yarattığını savunan Yiğit Bulut,  “Türkiye’de şeriat tehlikesi, yok arkadaş, yok binlerce yıldır o topraklarda şeriat olmadı. Böyle bir tehlike yok, bu yalan. Türkiye’de bölünme tehlikesi. Yok arkadaş, zaten Osmanlı’nın en küçük parçası Türkiye. Daha neye bölünecek. Bir bütünün en küçük parçası daha bölünür mü? Tam tersi, Türkiye’nin etki alanının genleşmesi söz konusu. Bütün bunlar uydurulmuş korkular. Niye? Çünkü vatandaş bunlarla uğraşırken birileri ha bire hazineyi soydu “ diyerek kendi görüşlerini savundu.

7- Gülen cemaatine tepki

Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut, New York’taki konuşmasında adını anmadan TÜSİAD’ı ve Fethullah Gülen Cemaati’ni da hedef aldı.

Bulut, “Diyorlar ki bugün Türkiye’de, hükümet böyle yapamaz, hükümet şöyle yapamaz, siyasetçiler şöyle...Kimsin sen? Ben derneğim! Ne derneğisin? İşveren derneğiyim. Tamam, güzel. Tophane’de Kanarya Sevenler Derneği var, hukuken senle aynı. Senin ondan fazlan ne? Cebinde para olması mı? Bakın hiçbir yöntemle devletin erkine ortak olunamaz” dedi.

8-”Devlet bir attır, hükümet de binicisidir”

Vatandaşın attığı oylarla ortaya çıkan seçim sonucuna göre oluşan hükümetin devleti vatandaş adına yönetebileceğini belirten Yiğit Bulut, konuşmasında devlet kurumunu ata, hükümeti de binicisine benzetti.

Bulut, “Sadece ve sadece vatandaşın attığı oyla tecelli etmiş seçim sonucuna göre ortaya çıkan hükümet devleti vatandaş adına yönetir. Devlet bir attır, hükümet de binicisidir. Vatandaş der ki 4 yıl, 5 yıl bin, beğenmedi indirir” dedi.

9- Gezi olayları

Gezi olaylarına da değinen ve bu konuda da genel olarak hükümetin yaklaşım ve politikalarını savunan Yiğit Bulut, göstericilerin Dolmabahçe’deki başbakanlık ofisini yakmaya giriştiklerini ileri sürdü.

Bulut, “Birinci barikatı aşıyorlar, ikinci barikatta takılıyorlar. Bakın demokrasi bu değil. Ama Türkiye’de bu oyun oynandı. Türkiye’de bu oyun yerleşik düzen tarafından oynandı, Yerleşik düzenin kullandığı örgütler, paralel örgütler, onlar tarafından oynandı ve hala da oynanıyor” diye konuştu.

10- “Vatandaş Yiğit Bulut’un fikri”

Yiğit Bulut, yeni dünya düzeninde üç büyük güç merkezi ortaya çıkacağını, bunların da Amerika Kıtası, İstanbul-Moskova hattında Kafkasya, Avrasya, Ortadoğu ve Balkanlar’ı içeren yörüngesi ile Rusya olacağını savundu. Bulut, Amerika ve Rusya’nın Türkiye için önemli iki merkez olacağını ileri sürdü. Bulut ordusu, merkez bankası ve yeraltı kaynakları, insan kaynağı bulunmayan Avrupa Birliği’nin bu düzende şanısını olmayacağını söyledi.

11- “Muhtar bile olamaz diye karar verdiler”

Yiğit Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili de, “Bizim medya kim çıktıysa kafasına bastı. Ne yaptılar başbakana? Götürdüler, Kırklareli’ne cezaevine koydular. Ertesi gün gazete şöyle çıktı: Artık muhtar bile olamaz. Yani kararı vermişler, artık muhtar bile olamıyor, takdiri ilahi yok, halkın seçmeni yok, halkın seçme seçilme hakkı yok, oy hakkı yok. Gazetenin kararı var, artık muhtar bile olamaz. Ama Allah o kadar büyük ki, artık muhtar bile olamaz diyenler bugün bir 5 dakikalık randevu için 555 takla atıyorlar. Bu da takdiri ilahi işte” dedi...

***

Sevgili dostlar, konuşmada daha birçok başlık var. Ben basına yerli yabancı basına yansıyanları aldım ve sizlerle paylaştım...Siz bu yazıyı okurken Amerika’nın içlerine doğru Ahıska Türkleri ile buluşmak ve onlarla yeni konferanslar yapmak için yola çıkmış olacağım. Bazılarına Amerikan kongre üyeleri ve şehirlerin belediye balkanları da katılacak...Ahıska Türkleri ile yaptığımız toplantılar çok verimli geçti ve Amerika’da, vatandaşlarımız haricinde, kalbi bizim için çarpanların olduğunu bilmek çok güzel...Görüşmek üzere...

Önemli not : Avrupa’da kaldığımız yerden Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren Fransa ve Almanya olmak üzere devam edeceğiz...Durmak YOK, YOLA DEVAM !