Neyin geldiðini görmüyor musunuz?

Rahmetli babamýn çok üzüldüðünü, çok kederlendiðini "Ellemeyin beni, psikologum bozuk" demesiyle anlardýk. "Baba psikologun deðil psikolojin bozuk" diye düzeltmeye çabasýna girmezdik. Bilirsiniz, babalarýn üzüntülerini ifade þekilleri bir baþka olur. Aðlayamaz, feryat edemez ama bir þekilde de üzüntüsünü ifade eder. Babam da "Ellemeyin beni, psikologum bozuk" diyerek üzüntüsünü dile getirirdi.

Benim de bugünlerde sadece "psikologum" deðil her þeyim bozuk! Elimdeki telefondan önüme düþen haberlere baktýkça tanýmlayamadýðým duygularýn içine girip çýkýyorum.

Mesuliyet duygusunun verdiði aðýrlýðýn altýnda eziliyorum. Yapanlara þeytanýn secde edeceði þenaatler üzerimize dolu þeklinde yaðýyor ve ben müdahale edemiyorum!

Evet, çok þükür dünya ortalamasýna göre Türkiye malum vakalarda listenin gerisinde ama son bir haftadýr patlayan laðým oldukça büyük bir çýðýn da habercisi. Malum sapkýnlýklarý ve þantajlarý yapan kiþilerin internette milyonlarca takipçisi olduklarýný, toplumun çoðunluðu gibi ben de yeni öðrendim. Hatta internette böyle platformlar olduðunu ve buralarda neler yapýldýðýný da çoðumuz yeni öðrendik.

Bilenler biliyormuþ. Lâkin bilmesi gereken yetkililer de ne yazýk ki bizim gibi yeni öðrenmiþler; Yâ esefâ!..

Bilenler de ancak gencecik 2 kýz katledildikten sonra toplumu ikaz etmeye baþladýlar. Gerçi önceden ikaz etseler de kim dinleyecekti ki? Çoluk çocuðun ekran baþýnda olduðu saatlerde televizyon kanallarýnda yayýmlanan programlarda her türlü vahþet ve sapkýnlýklar, bizzat yapanlar tarafýndan günlerce ballandýra ballandýra anlatýlýyor. Malum programlarýn devamlý seyircileri için birisini öldürmek, birisine tecavüz etmek vb. melanetler artýk normal hale geliyor. Kanýksanýyor. "Eþeðin aklýna karpuz kabuðu düþürmek" sözünü zikretmenin tam yeri. Bu melun programlarýn kaldýrýlmasý için ben dahil birçok isim yazdý söyledi ama duyan kim?

Yazmaya elim gitmiyor ama kundaktaki Sýla bebeðe tecavüz edip ölümüne sebep olanlarý da bu melun programlara çýkartýrlarsa hiç þaþýrmam. Bu programlarý yapanlarýn hiçbir ahlâkî çizgileri yok. Gelsin reyting, gelsin reklam. Oysaki gelen baþka bir þey ve eðer þimdiden tedbir alýnmazsa bu gelenin altýnda tüm toplum kalacak.

Ýnternette sapkýnlýklarý yayanlarý takip eden milyonlarýn içinden çok deðil 1000'i bu sapýklardan etkilense toplumu hallaç pamuðu gibi atarlar. Bir domino taþý düþmeye görsün milyonlarý yýkar.

Bu sapkýnlarý takip edenlerin yaþlarý 10-11'den baþlýyor. Neyin geldiðini görüyor musunuz?

Toplumu tutan ahlâk ve onun saðladýðý güven duygusudur. Ahlâký ve güveni kaybedersek elimizdeki malýn da paranýn da þöhretin de bir manasý kalmaz.

Ezcümle, katlana katlana büyüyen çýð üzerimize doðru geliyor. Bu çýðý ferdi çabalarýn önlemesi zor. Toplum olarak birlikte hareket edip ya bu çýðý bertaraf edeceðiz veyahut altýnda kalacaðýz.