Niğde esnafı sadaka kutularını kaldırdı, gazete aboneliklerini bitirdi

Konuştuğumuz öğrenciler, kadınlar, emekliler, esnaf, Başbakan Erdoğan’a büyük bir inancı ifade ettiler. ‘O yeter ki dik dursun, biz arkasındayız’ diyorlar.



Anlaşılan o ki ne aylardır süren yolsuzluk iddiali siyasi operasyonların, ne şantaj kasetlerinin, ne CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ithamlarının Niğde’de bir karşılığı olmamış. Hatta bu saldırılara karşı Niğde halki daha fazla sarılmış Başbakan’a.

Konuştuğunuzda bunu bir demokrasi savunusu olarak adlandırıyorlar zaten. Niğde’deki en yüksek katılımlı miting olmuş Başbakan’ın dünkü mitingi.

Sadece miting alanı değil, alana giden caddelerde heyecanla bekleyen, camlardan balkonlardan el sallayan yahut otobüsle birlikte koşan insanları da katmak lazım bu coşkulu yekuna.

Belli ki bu yüzden konuşmasına marangoz Ahmet Üçer’in hikayesini anlatarak başladı Başbakan.

Hani şu 1946’da polis zoruyla sandığa götürülen ve DP’ye oy atmasına izin verilmeyince ‘madem öyle, kendiniz atsaydınız benim oyumu, beni niye getirdiniz buraya’ diye isyan eden Niğdeli. Bunu anlattı ve “Niğde bugün de demokrasiye sahip çıkıyor. Allah razı olsun” dedi.

Meydanın cevabı, ‘asıl Allah senden razı olsun’ oldu. Recep Tayyip Erdoğan adını tekrar edenlerle ‘dik dur eğilme, bu millet seninle’ tezahüratı miting boyunca hiç kesilmedi.

GÜLEN O BEDDUAYI ETMEYECEKTİ

Meydanda üniversiteli genç kızlar, paralel yapı tartışmasıyla ilgili fikirlerini sorduğumda, ‘Gülen o bedduayı etmeyecekti’ deyip güldüler.

NE GAZETELERİNİ ALIYORUZ ARTIK, NE TV'LERİNİ İZLİYORUZ! SADAKA KUTUSUNU DA KALDIRDIK

Cemaate mensup arkadaşları olduğunu ve bu süreçte duydukları tepki nedeniyle cemaatten ayrıldıklarını anlattılar. Esnaf daha da net. ‘Ne gazetelerini alıyoruz artık ne televizyonlarını izliyoruz’ diyen genç kuyumcu, dükkanında şimdiye değin cemaate ait bir sadaka kutusu bulundurduğunu ama 17 Aralık’tan sonra o kutuyu kaldırıp öğrenci okutan başka bir vakfın sadaka kutusunu koyduklarını söylüyor.

Orta yaşın üzerinde bir esnaf da şunları söylüyor:

ABONELİĞİMİ İPTAL ETTİRDİM

Onlarin gazetelerini de alıyordum ama bu yaptıklarından sonra aboneliğimi iptal ettirdim. Buradaki esnaf hep iptal ettirdi. Arada bakıyorum, inanın nefret ediyorum. CHP’nin ağzıyla konuşmak nedir yahu. Esnafı gezip “AK Parti’nin karşısında kim güçlüyse ona oy verin’ dediler. Fanatikler dışında Gülen’e inanan kalmadı. Çoluğum çocuğum zarar görür diye ses etmeyen de var ama halk dersanelerden alıyor çocuğunu. Millet farkında olup bitenin.”

2002’de yüzde 42’yle başlayan AK Parti desteği, 2011’de yüzde 54.25 olmuş. 2009 yerel seçimlerindeki yüzde 39.90 oyun artıp artmadığını görmek için elbette 30 Mart’ı beklemek gerekiyor, ancak görünen o ki, Niğde ‘yola devam’ diyecek.

Velhasıl, Menderes’in asılmasına engel olamadığı için, içinde bir yara kanayıp duran halk belli ki yine “yeter söz miletin” diyecek.