'Niþasta bazlý þeker' ile uðraþma! Sonun kötü olur!

Niþasta bazlý þeker gibi insanlýða “son derece yararlý!!” bir madde ile uðraþanlarýn sonu kötü olurmuþ!

YÜCE ALLAH’IN TAKDÝRÝNDEN GERÝSÝ YALANDIR!

Sevgili dostlarým, yýllar önce bir “medya mensubu” olarak FRUKTOZ, MISIR ÞURUBU gibi kavramlarý sizlerle yazý ve TV programlarýmda paylaþmýþ ve bu zararlý ürünlere karþý savaþ açmýþtým... Sonrasýnda baþýma gelmeyen kalmadý, HER YERDE SALDIRIYA UÐRADIM, HER ALANDA YIPRATILDIM! Sonra ne oldu? Yazdýðým gibi; YÜCE ALLAH’IN TAKDÝRÝNDEN GERÝSÝ YALAN OLDU!

Bu konuda uzman  görüþlerini YAPTIÐIM TV programlarýndan aynen aktarýyorum...

1- Ýstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öðretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar: Bu konuda yapýlmýþ olan üç tane büyük çalýþma var. Bu çalýþmalarda fruktoz ve pankreas kanseri iliþkilendiriliyor. Þiþmanlýk üzerinden, baþka þeyler üzerinden, yaðlarda eriyen tarým ilaçlarý olabilir, herhangi bir þey olabilir. Fruktozun kanser riskini artýrdýðý konusunda geçen sene bir çalýþma yayýnlandý. Tez budur. Fruktoz insan için uygun bir þeker deðildir. Hastalýða neden olur. Birinci hastalýk þiþmanlýktýr, ikinci hastalýk diyabettir, üçüncüsü pankreas kanseridir. Diðer kanserlerle ilgili bir bulgu yoktur. Ýnsan metabolizmasý glikoz üzerine kuruludur. Yani biz þeker olarak glikozu kullanýyoruz. Fruktoz bize yabancýdýr. Mýsýr þurubu fruktozdan serbest üretilen bir þekerdir. En zararlýsý konusunda oklar fruktozun üzerine gidiyor. Ve doðrudan mýsýr þurubuna gidiyor. Glikoz vücutta kullanýlan bir fon. Fruktoz pankreas kanserini çoðaltýyor. Ýki bin kiþiyi alýp 10 yýl günde 2,5 litre meþrubat içirirseniz farký görürsünüz. 180 km hýzla duvara çarpan bir aracýn içindekiler ölür mü ölmez mi? Duvar mý, araç mý, içindekiler mi suçludur bilemezsiniz. Ama fruktoz pankreas kanseriyle iliþkilendirilmiþtir. 

2- Þeker-iþ Sendikasý Baþkaný Ýsa Gök: Ben Ýlknur Haným’ýn “Dünyada kota yoktur” sözleri üzerinden baþlamak istiyorum. Ýnsan saðlýðýyla ilgili bölümü bilimadamlarý tartýþýyor. ABD Gýda ve Ýlaç Ýdaresi Nisan 2008’de içeriði yüksek fruktoz olan meyveli ürünleri suni tatlandýrýcýlý olarak kabul etmiþ. ABD bilim adamlarý bunun da obeziteyi tetiklediðini ortaya koyarak yüzde 10’luk kotayý yüzde 8’e düþürmüþtür. AB ülkelerinin aþaðý yukarý hepsinde kota vardýr. AB ülkelerinde NBÞ ile beslenmeyi reddeden birçok ülke vardýr. Avusturya hiçbir þekilde Niþasta Bazlý Þeker üretimi yapmýyor. Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Hollanda, Fransa Ýrlanda, Ýsveç, Litvanya, Portekiz, Slovenya, Yunanistan’da NBÞ üretimi yapýlmýyor. Bunun üretimin insan saðlýðýnýn zararlarýyla ilgili tartýþmalar devam ediyor. Saðlýk sebeplerinden dolayý sýnýrlandýrýlýyor. ABD Gýda ve Ýlaç Ýdaresi bunu yapay tatlandýrýcý olarak görmüþ. Türkiye’de NBÞ üretiminin saðlýk açýsýndan tartýþmalarýný bilimadamlarýna býrakmak lazým. Türkiye’de þeker üzerinden oynanan oyunlarý çok iyi analiz etmek lazým.

SEVGÝLÝ DOSTLARIM, daha çok bölüm var, iki bölümü örnek aldým. SÝZE ÇOK NET BÝR TAVSÝYEM VAR; ÇOCUKLARINIZI NÝÞASTA BAZLI ÞEKERLERÝN KULLANILDIÐI DOÐAL ÞEKERLERDEN ÜRETÝLMEYEN BÜTÜN ÜRÜNLERDEN GÖZÜNÜZÜ KORUR GÝBÝ KORUYUN! ASLA AMA ASLA TÜKETMELERÝNE ÝZÝN VERMEYÝN! ÇOCUKLARINIZA SAHÝP ÇIKIN, BU ZEHÝRE “DUR” DEYÝN!