Niye şans yüksek?

İki güzide takımımızın Avrupa’da vereceği sınavda rakiplerinin ne kadar güçlü olduğunun bilincinde hareket edeceği hatta etmesi gerektiği gün gibi aşikar.

Trabzonspor ve Beşiktaş sadece kendileri için değil ülke puan sıralaması içinde oynayacaktır.

Beşiktaş’ın rakibi ülkesinde daha baskılı oynayan ama ülke dışında normal takımlardan farkı olmayan köklü bir kulüp.

O yüzden Beşiktaş içerde daha agresif dışarda daha savunma güvenliğimi önde tutan kontra toplarla gol aramaya çalışan bir anlayış içerisinde olmalı.

Beşiktaş’ın kontra yapabilecek, top çevirecek orta saha ve ileri uca sahip kadrosu var. İşin iyi tarafı bu kadronun iç sahada da kapalı defansı açabilecek stile sahip olması.

Geçmiş maçlarda alınmış skorların Beşiktaş’ı korkutmayıp ders alacağını düşünüyorum.

Trabzonspor ise esasında kadro olarak Beşiktaş’la birebir örtüşüyor. Bordo-Mavililer, orta ve ileri uçta ne kadar formda iseler savunmaları devamlı açık veriyor. 

Ama, savunma olarak ülke içi maçlarda ne kadar açık veriyorsa da Avrupa maçlarında daha dikkatli ve agresifler.

Trabzonspor’un rakibi zor gibi gözükse de, Napoli tarafından bakılınca da Trabzonspor onlar için zor rakip. Üstelik maç Trabzon’da. İşte bu karşılıklı bilinmezlik Trabzonspor tarafından iyi kullanılabilir. Savunması ayakta kalan Trabzonspor’un Napoli karşısında iyi netice alabileceğini düşünüyorum ki iyi netice almak için futbolcuların varını yoğunu ortaya koyması lazım. Çünkü bu sezon Trabzon için son kalan yıkılmayan kaledir Avrupa...

Kısaca iki takımımız da ilk maçlarda öncelikle moral olacak ve şansı devam ettirecek neticenin peşinde olmalıdır.

İki takımımızın da Avrupa’da futbol şansları var.

Beşiktaş takım olarak formda, son haftalarda formda. Trabzonspor’un ise son kozu..  Bunları yanyana getirirsek umutlu olmamamız için hiç bir sebep yok.