O Bir ‘söz' değil bir ‘Zihniyet'!

Erol Mütercimler’in İmam Hatip Lisesi mezun ve öğrencilerini hedef alan açıklamalarını konuşuyoruz birkaç gündür. Gerçi sözün sahibi, ‘ben bir öğretmenim ve bana yakışan özür dilemektir’ dedi ve toptan İHL’lileri hedef alan o çarpık yaklaşımdan geri adım attı. Fakat söze temel teşkil eden zihniyet, orada buz gibi durmaya devam ediyor. Yani ‘Bu memleketin sahtekarı da, tacizcisi de, ahlaksız da hep bunlardan çıkıyor’ anlayışı..

***

Bir adım daha öteye götüreyim sizi.. Söz Mütercimler’in ağzından çıkmış olabilir fakat o da bir zihniyetin, üzerinde ittifak ettiği görüşü seslendirdi sadece.. O yüzdendir zaten bu kadar tepki görmüş olmasına şaşırması.. Öyle ya.. Yeni bir şey yok ki.. Hatta belki de kendi kendine, “ben ne dedim ki şimdi?” diyordur.. “..Neyi yanlış söylemiş olabilirim ki!..”

***

Şimdi biraz geriye çekilip, söz söylendiği andan itibaren gelen tepkileri filtreleyin isterseniz.. Bakın bakalım; Oda Tv, T24, Diken gibi sitelerde ya da Cumhuriyet, Sözcü, BirGün gibi gazetelerde Mütercimler’i bu sözünden dolayı eleştiren olmuş mu?.. Olmadı.. Olmaz da.. Çünkü o dünyanın içinde kimse burada bir terslik görmüyor.. Bu zaten 28 Şubat’tan beri tahkim etmeye çalıştıkları bir algı olduğu için, son derece normal ve sıradan geliyor insanlara..

***

En acı olanı ne biliyor musunuz?.. Bu memlekette herkesi bir koruyan kollayan var.. Fakat gel gör ki, Müslümanlara sövmek, aşağılamak, küçük görmek, dışlamak, suçlamak serbest. Geri aldım serbest falan değil. Apaçık bir hak olarak sunulmuş bu belli kesimlere.. Müslümanlar için istediğini söyleyebilirsin.. Ama gel başka bir aidiyet ya da mensubiyet için bir genelleme yap bakalım.. Yapma sakın da, yap bir bakalım ne olacak?.. Herhangi bir okulu hedef alan; “.. bu okuldan çıkanlar da hep şöyle oluyor..” gibi bir söz söylemeye kalkın bakalım.. Önce Müslüman itiraz eder buna.. ‘Bir kişinin işlediği suçu bütün bir camiaya yıkamazsın’ diye.. Ama Müslümana her şeyi söylemek serbest..

***

Yeter artık. Bu apaçık 28 şubat tertibidir ve artık tarihin çöp tenekesindeki yerini almalıdır.. Solcusu da sağcısı da bu tip genellemelere açık tepki vermelidir. Ülkeyi; etnik, dini, mezhepsel her türlü aidiyet üzerinden karıştırmak isteyen servislerin operasyonlarıdır bunlar.. Yetti artık bu tuzaklara düştüğümüz.. Düşmeyelim artık..