O da HD bu da HD...

Evinizde aldığınız televizyon full HD diye ve alıcı da öyle diye sevinmeyin. Cumartesi günü D-Smart’ta BBC HD’den bir belgesel seyrettim.Bir bukalemunun avlanmasını gösteren sahnelere baktım, bu kadar detaylı görüntü çok zor bulunur.

Ardından NBA TV HD’ye gittim, orada seyrettiğim yayın da son derece kaliteliydi.

Türkiye’de HD yayın konusunda belirli bir mesafe alındı ama durum hala iyi değil zira yayınlar genellikle sıkıştırılarak veriliyor.

Yani siz istediğiniz kadar para harcayın sonuç değişmiyor...Uzatmayalım, ‘ne varmış bu HD yayında’ demeyin, kabahat sistemin değil, uygulamada yaşanan sıkıntıların...

Yemekli programlar ve Ramazan

Ramazan ayı yemek bazlı programları da bir miktar değiştirdi. TRT Haber’de Defne Sarısoy’un sunumuyla ekrana gelen Ekonomik Tarifler’de bu hafta Ali Ülker konuktu.İş dünyasına dair sohbet son derece keyifli, yemek seçimi de güzeldi.

Baktım Ramazan diye her programda tadılan yemeğe bu kez kimse elini sürmedi. Atv’nin yeni ve ilgi çekecek gibi duran yarışması Şefim dün yayına başladı.

Formatı gereği tadım yapılması gereken bir program ve bant yayın olduğu için sunanlar ve yarışanlar açısından bir sıkıntı olmayacaktır. Yarın öbür gün birileri laf çıkartmasın diye şimdiden altını çizeyim dedim...

Aşk-ı Memnu zamanı...

Kanal D bu yaz da alışkanlığını değiştirmedi ve Aşk-ı Memnu dizisini yine günlük olarak yayın akışına koydu.

Geçmişte iş yapmış ve kadın kuşağında yine muhtemelen iş yapacak bir karar bu. Selçuk Yöntem, Beren Saat ya da Kıvanç Tatlıtuğ bu tekrarlardan ne kadar keyif alırlar ayrı bir tartışma konusu ama mal Kanal D’nin malı, onlar da istedikleri gibi kullanıyorlar.

Bir sürü kanal bir sürü dizi için aynı stratejiyi izliyor.Geçen kış üşenmeyip saydığımda bir haftada 80 bölüme yakın diziyi tekrar seyrettiğimizi hesaplamıştım. Yakında yaz ekranı tekrarlarını da hesaplar, hangi sezonda daha çok dizi tekrarı olduğunu buluruz...