O eski yaylar yok artık, biraz ağırlaştılar!

Akrep burcunun dönüşüme zorlayan enerjisi, Güneş’in neşeli Yay burcuna geçişiyle ferahlayacak. Zor meseleler ve hayatın karanlık yönleriyle uğraşmak yerine, daha eğlenceli ve aydınlık konularla ilgilenebileceğiz. Ancak Yaylar, 29 yılda bir gelen sert Satürn’ün etkisi altında olduğundan eskisi gibi kaygısız değiller. Satürn önemli şeylerden vazgeçmeye ve sıfırlanıp yeniden başlamaya neden oluyor. Büyük hayat sınavları getiren bu gezegen 2015 yılından beri Yayları zorluyor ve bir yıl daha burada kalacak. Ama aslında en zor dönem geride kaldı zira Yayların çoğunluğu bu duruma çoktan alıştılar ve nasıl başa çıkacaklarını öğrendiler.

 Merkür ise bu hafta en aktif gezegen. Bu da, Merkür’ün yönettiği Başak ile İkizler ve tabii ki Yayların çok aktif olacaklar anlamına geliyor. Merkür hafta ortasında Satürn ile yanyana gelecek. Bu da, ciddi konuşmalar ve uzun vadeli anlaşmalar getirebilir. Merkür sürpriz gezegeni Uranüs ile de etkileşime geçeceğinden, tüm sınırlanma ve kısıtlı koşullara rağmen sıradışı çözümler ve sürprizler olabilir.  

En çok 9-13 Aralık arasında doğan 6 Ocak doğumlu Oğlaklar ise tutku, sahiplenme ve kıskançlık gibi duygularda aşırıya kaçabilirler.  Bu hafta Ay küçülüyor ve yeniay fazına hazırlanıyor, yeni girişimler için 29 Kasım Salı günü doğacak yeniayı hedefleyebilirsiniz. Yeniayın enerjisi girişimlerin devamını getirmenizde yardımcı olacak.

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan 

Güneş sizin gibi ateş burcu olan Yay’a geçecek ve kendinizi daha canlı ve enerjik hissedeceksiniz. Ufuklarınızı açmak, yabancı kültürleri tanımak ve seyahate çıkmak isteyebilirsiniz. Yabancılarla sık görüşebilirsiniz ve haberler gelebilir. Yurt dışı bağlantılı bu konuda partneriniz size maddi, manevi büyük destek olacak. Uluslararası işler, yüksek öğrenim, yayıncılık, medya ve İnternet bağlantılı bir konuda yepyeni bir temel kurabilirsiniz. Bu epey zor olacak belki ama çok uzun yıllar devam edecek ve çok yararını göreceksiniz.

BOĞA 21 Nisan - 21 Mayıs 

Dikkatiniz ikili ilişkilerden, ortak paylaşımlara kayacak. Ortak harcamalar ve diğer paylaşımlar gündeme geliyor. Kredi, borç, komisyon, hisse, miras, nafaka, telif, prim, sigorta ve vergi gibi kaynaklarla ilgili görüşmeler yapabilir, haberler alabilirsiniz. Bu alanlarda seçenekleriniz olacak. Koşullar umduğunuz kadar iyi olmayabilir ama uzun vadede sağlam devam edecektir. Sonbahardan itibaren aldığınız veya alacağınız proje ve müşteriler büyük kazanç getirecek. Ayrıca ameliyat ve diğer tıbbi işlemlerle ilgili konuşmalar yapmanız da mümkün. 

İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran - HAFTANIN ŞANSSIZI

Günlük işler ve detaylarla epeyce meşgul oldunuz artık şimdi partnerinize odaklanabilirsiniz. Eşiniz, ortağınız, yakın arkadaşınız ve avukat, ajans gibi sizi temsil eden ve işbirliği yaptığınız diğer insanlar ön plana çıkıyor. Senenin bu zamanında gezegenler size en uzak konumdadır ve sizi direkt olarak değil ama partneriniz kanalıyla desteklerler. Yani enerjinizi partnerinizden alacaksınız! Karşı tarafla pek çok konuşma yapabilir, birlikte kısa seyahate çıkabilir ve anlaşmalar yapabilirsiniz. Evlilik ve ortaklıkla ilgili pek çok düşünceniz olabilir.

YENGEÇ  22 Haziran - 22 Temmuz  

İş ortamı, birlikte çalıştığınız insanlar, yardımcılar, görevler ve projeler ön plana çıkıyor. Bunlarla ilgili pek çok görüşme yapabilir hatta belki de kısa bir seyahate çıkabilirsiniz. Yeni başlangıçlar için görüşme ve hazırlık açısından bu hafta, harekete geçmek için ise önümüzdeki hafta doğacak yeniay çok uygun olacak. Alternatif olarak kendinize ve sağlığınıza odaklanabilir ve ihmal ettiğiniz sağlık kontrollerini yaptırabilirsiniz. Kendinizi yorgun hissedebilir ama birazcık çaba ile eskisinden çok daha iyi ve fit olabilirsiniz. 

ASLAN  23 Temmuz - 23 Ağustos

Gezegenler aşk ve eğlence evinizde toplanıyor ve burada enerji birikiyor. Aşk evinizdeki Satürn nedeniyle ilişkilere yaklaşımınızda olgunlaşıyor ve çok seçici oluyorsunuz. Yaşı büyük veya daha olgun kişilere ilgi duyabilirsiniz. Eskisinden daha az dışarı çıkıyor olabilirsiniz ama eğlenceli bir dönem başlıyor. Yine de abartmayacak ve ölçüyü kaçırmayacaksınız. Çocuklar nedeniyle sorumluluklarınız artmış olabilir ve doğal olarak kısıtlanabilirsiniz. Hafta sonu için bile olsa bir seyahat  mümkün görünüyor. Haberler alabilir, önemli konuşmalar yapabilirsiniz.

BAŞAK 24 Ağustos - 22 Eylül 

Dikkatiniz eve odaklanacak. Oturduğunuz ev, başka bir mülk ya da anne babanızın işleriyle ilgilenebilirsiniz. Pek çok görüşme yapacak ve belki de bunun için kısa bir seyahate çıkacaksınız. Anne veya babanızla önemli bir konu hakkında konuşabilirsiniz. Bir mülkten para kazanmanız mümkün görünüyor. Zaten bu yıl aylık gelirinizi artırabileceksiniz. Kredi, borç, tazminat, komisyon, hisse, miras, nafaka gibi bir kaynakla ilgili sürpriz bir gelişme olabilir. Sevgili veya çocuğunuza düşkün ama sahiplenici ve kıskanç davranabilirsiniz.  

TERAZİ 23 Eylül - 23 Ekim

Hareketli bir dönem başlıyor! İnsanlarla sürekli bağlantı halinde olabilir ve vaktinizin çoğunu yazarak veya bir yerden bir yere giderek harcayabilirsiniz. Kısa bir seyahat mümkün görünüyor. Pek çok toplantı, görüşme ve yazışma yapabilirsiniz. Yakın akrabalarınızın sıkıntıları veya ilişkinizde sorunlar varsa konuşarak yardımcı olacak veya çözebileceksiniz. Partneriniz hiç beklemediğiniz anda sürpriz bir çıkışla destek olabilir. Onun yaklaşımı daha sıradışı ve modern olacak. Eve veya babanıza ait bir meseleyi takıntı haline getirebilirsiniz.

AKREP 24 Ekim - 22 Kasım 

Para işleriyle uğraşmanızın zamanı geldi! Aylık gelirinizi artırmak, ilave gelir kaynakları bulmak ve bütçe yapmakla uğraşabilirsiniz. Belki geliriniz çok artmayacak ama sağlam olduğunu bileceksiniz. Epeydir düşündüğünüz bir şeyi de satın alabilirsiniz. Sigorta ödemeleri, kredi borçları, kart ödemeleri için görüşmeler yapabilir, yapılandırma ve daha iyi koşullar talep edebilirsiniz. Eğer parayla ilgili bir başvuruda bulunacaksanız, bu hafta görüşün ama önümüzdeki hafta doğacak yeniayı bekleyin. Ayrıca işlerle ilgili sürpriz gelişme olabilir.

YAY   23 Kasım - 21 Aralık  HAFTANIN ŞANSLISI

Doğum günü döneminizle birlikte canlanacak ve kendinizi daha zinde hissedeceksiniz. Hayatınızın dönüm noktası yıllarından birindesiniz. Olgunlaştığınız, geleceği her zamankinden çok düşündüğünüz bir dönemdesiniz. Kayıplarınız olabilir ama kendinize daha sağlam ve yeni bir temel kuracaksınız veya şu an kuruyorsunuz. Bu hafta çok yoğun geçecek. Haberler, görüşmeler, yazışmalar ve toplantılar ve ayrıca kısa bir seyahat gündeme gelebilir. Arkadaşlar büyük şans getirecek, hamilelik, çocuklar ve aşkta ise sürprizler var.

OĞLAK  22 Aralık - 20 Ocak   

İçe kapanma, kendinizi sorgulama ve kararlar verme zamanı geldi! Doğum gününüzden önceki bu dönemde, hayatınızda yeni düzenlemeler yapmalı ve yeniye yer açmalısınız. Kurtulmak istediğiniz bir alışkanlık veya psikolojik sıkıntılarınız varsa bir uzmandan yardım almayı düşünebilir, hem ruhsal, hem de fiziksel arınmaya başlayabilirsiniz. Bir yandan da kariyerinizde büyük fırsatlar ve son yılların en büyük başarısını yakalayabilecek konumdasınız. Şimdiye kadar harcadığınız emeğin karşılığı olan statüyü elde edebilirsiniz.

KOVA  21 Ocak - 18 Şubat

Arkadaşlarınızdan pek çok haber alabilir ve önemli konuşmalar yapabilirsiniz. Dernek, kulüp gibi topluluklar ve yardım kuruluşlarında etkin bir rolünüz olabilir. Yaşı sizden büyük veya daha tecrübeli ve bir süredir sıkıntılı olan bir arkadaşınızla daha sık vakit geçirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla seyahate çıkabilirsiniz ve bu aniden spontan bir şekilde gelişebilir. Yurt dışından haberler gelebilir. Kendi işinizi yapıyorsanız şirketinizin mali durumu hakkında pek çok toplantıya katılabilirsiniz. Platonik bir aşk yaşayabilir ve takıntı haline getirebilirsiniz.

BALIK  19 Şubat - 20 Mart  

Göz önünde olacak ve dikkat çekeceksiniz. Senenin bu dönemi kariyerinizde fırsatlar yakalayacağınız ve yükseldiğiniz bir dönem olabilir. Otorite figürleriyle önemli görüşmelere katılabilirsiniz. Bu sene komisyon, telif, hisse, prim, miras, nafaka, kredi gibi kazançlarınız daha yüksek olacak ama yine de maaşınızla ilgili güzel bir sürpriz yaşayabilirsiniz. Maaş artışı için abartılı bir talepte bulunmayın, gerçekçi olmayan beklentiler içinde olabilirsiniz. Arkadaşlık ve aşk içiçe geçiyor; oldukça yoğun ve karmaşık duygulara sahip olabilirsiniz.