O gün Ordu’da neler yaşandı?

Ordu’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan bir olay vardı hatırlarsanız.

Emniyet müdürünün korumaları ile belediye başkanının korumaları birbirine girdi şeklinde yansıdı televizyonlara.. Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’un da yaşanan arbede sorasında ezilme tehlikesi geçirdiği yazıldı… O gün yaşananların peşine düştüm..
Bakın gerçekte o gün orada, Aybastı Perşembe Yaylası’nda neler yaşanmış…
Hadisenin bizim gördüğümüz kısmı, Emniyet Müdürü’nün kendisine ayrılan yerde değil, protokolde en ön sırada oturmak istemesi üzerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile girdiği diyalog... Ve sonrasında ortalığın karışması... Oysa hikaye aslında orada başlamıyor... Etkinliğin saat 13:00’de olacağı duyurulmuş… Ancak Emniyet Müdürü’nün korumaları sabah 9:30’da sandalye nöbetine başlamışlar...  Ve o saate kadar elbette, korumalarla protokol görevlileri arasında sürekli tartışmalar yaşanmış...  Ön sıra 14 kişilik... Programa Bakan Kurtulmuş, Vali ve misafir milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı katılıyor. Ordu’da 19 ilçe Kaymakamı var. Hepsi de protokolde, Emniyet Müdürü’nden önde..   Bakan Numan Kurtulmuş alana geldikten sonra Vali, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte halkı selamlayıp protokolde kendilerine ayrılan yere oturuyor.

İşte tam bu sırada Bakan’ın hemen arkasında kendisine yer ayrılan İl Emniyet Müdürü, ön sırada Şanlıurfa Milletvekili Yılmaztekin için ayrılan yere oturunca Başkan kendisini uyarıyor ve (Başkan’ın ifadesine göre) bu uyarısına küfürle karşılık alıyor..  Ortalık öyle karışıyor anlayacağınız..

Olaylar sırasında çekilen bir drone kaydı var.. 

O görüntüde bir arbede görülüyor..
Evet ama kimse kimseye, değil vurmak dokunmuyor bile.
Korumalar o kadar sağduyulu ki herkes ellerini açmış birbirine “sakin olun” diyor.

Bir önemli detay daha.. 

Görüntülerde Emniyet Müdürü, olay çıktıktan 5 saniye sonra kıvrak bir hareketle çimenlerin üzerine iniyor ve olayları uzaktan takip ediyor. Yanında bu sırada sadece bir koruma var.

Bakan Kurtulmuş ise, haberlere yansıdığı gibi ezilme tehlikesi geçirmiyor.. 
Korumaları tarafından diğer köşeye alınıyor ve o da etrafında sadece kendi 3 korumasıyla olanları izliyor. Daha sonra da korumalarıyla aracına binerek oradan uzaklaşıyor.

Fakat görüntülerde enteresan bir tablo daha var.

Ne kadar kolluk gücü varsa… Jandarma, polis, zabıtalar, tamamı…
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’nın etrafında.

Başkan Enver Yılmaz, olaylardan bir gün sonra Emniyet Müdürü’nün kendisine komplo kurduğunu söylemişti. O sözle bu manzarayı üst üste koyunca ortaya başka bir resim çıktığını söylemem lazım..
Benim izlediğim görüntüleri elbette tahkikatı yürütenler de izlemiş olmalı.. Neticesini göreceğiz..

Namaz kılan komutan

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, birlikte sabah namazı kılmışlar.. Yer yerinden oynuyor..  Balyoz kumpasıyla FETÖ’nün hedef aldığı emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar : “Sizden gösterişli bir final bekliyoruz…Cuma namazını TSK için resmi kılmak. Ha gayret” diye göstermiş tepkisini.. Ya farkında değiller ya da bilerek yani talimatla yapıyorlar bunu.. Binlerce yıldır bu topraklarda elde edilen zaferlerin muzaffer komutanları, başarılarının yarısını taktik-teorik savaş sanatına bağlıyorsa da diğer yarısında hep iman gücü vardır..  Sadece “Mücahit Atatürk”ü anlayarak okusalar, namaz kılan komutanı eleştirdikleri için utanırlardı..

CHP artık parti kursun

Başkanları 400 km yol yürüdü.. Ondan önce Ankara’da volta atıyorlardı.. Mikrofon sehpasına kelepçeleme, Atatürk çiçeği fırlatma ve milletvekili ısırma eylemleri… Derken kürsüye örtü örtme, kilometrelik tuvalet kağıdı biçiminde kağıtla TBMM’ye gelme, oturma eylemi falan… E artık CHP’nin parti kurup siyaset yapmaya başlama vakti geldi demektir..