O Tarz Benim giderse...

Acun Ilıcalı, O Tarz Benim’i, Ocak Ayı’nda kanalı transfer etme konusunda anlaşmış diye yazdı medya siteleri. Haberlere “cezai maddeler aşılırsa” diye bir not da konmuş ama televizyon piyasası tıpkı futbol piyasası gibidir, gitmek isteyeni zorla tutamazsınız...

Peki “O Tarz Benim” giderse ne olur, önce o sorudan başlayalım. Show Tv tüm gün reytinglerinde bir kayba uğrar, bu kesin. Ayrıca ana haberin önü için de mutlaka iyi bir iş bulmak zorunda kalır zira ana haberin reytingi ister istemez ardından gelen dizinin alacağı reytingi de etkiler. Madem bu kadar önemli o zaman gitmesine kesinlikle izin vermez diye düşünenler olabilir.

Televizyonculuk biraz da hesap-kitap işidir. Yayının maliyeti taşınması zor noktaya gelecekse ya da bir format yavaş yavaş ömrünü tamamlama aşamasına geldiyse yollanabilir. Show Tv her şart altında bu işten karlı çıkar zira “O Tarz Benim” sayesinde üzerindeki ölü toprağını attı. Bir program bir kanalın çıkış yapmasını sağlar ama bir program gitti diye o çıkış hemen eski seviyeye düşmez. Eğer Show Tv, iyi ve yeni bir format bulursa, saat alışkanlığı kazanan seyirci sayesinde yine yürüyebilir.

Uzun lafın kısası şu, O Tarz Benim gitmek isterse gider, cezai şartlar yapımcıların hayır diyememe durumunda “Ben de isterdim ama olamıyor maalesef, isterseniz şöyle bir formatı birlikte yapalım” gerekçesidir biraz da... Hangisi doğru ya da değil yakında görürüz...

Haberler ne haber...

Pazar günü farklı bir güne uyandık. Sabah televizyonlarını açanlar önce “Paralel Yapı operasyonu başladı” alt yazılarını gördüler sonra canlı yayınlara geçildi. Akşam da eğlence kanallarında ana haberler yaşanan gelişmelerin üzerine kuruldu. Dün bakınca gördük ki daha eğitimli grup olarak tanımlanan AB Grubu’nda ilk 3 sırayı yine diziler almış. Yani, klasik pazar günlerinden hiç de farklı olmayan bir sonuç çıkmış ortaya.

İşin ilginç bir diğer yanından da bahsetmek lazım. Pazar sabahı çocuk kanalı Yumurcak Tv’nin bile yayın akışını değiştirdiğini öğrenmiştim bir arkadaşımdan. Pazar gecesi bir başka ilginç olay yaşandı, Samanyolu Tv, normal yayın akışına döndü ve Küçük Gelin dizisini ekrana sürdü.

Adına ister önceden yapılmış reklam rezervasyonu deyin ister reyting kaygısı, sonuç fark etmiyor. Hangi gerekçe geçerli olursa olsun akla bir soru geliyor: Yaşanan süreç sabah çocuk kanalında yayın akışının değişmesine neden olacak kadar önemli mi yoksa akşam normal saatinde diziye dönecek kadar önemsiz mi?