Obradoviç... Hastasıyım!.

Fenerbahçe basketbol takımı, bu hocası elinden gittiğinde; şimdi yakaladığı ivmeyi bir daha ele geçirme şansı olmayacak... Bunu bilesiniz!

Sadece F.Bahçe, İstanbul ya da Türkiye’nin değil; koskoca Avrupa’nın, yeni bir Obradoviç’e daha sahip olabilmesi için, aradan 50 sene geçmesi bile yetmeyebilir. Çünkü onun kadar Final Four’a kalmış, onun kadar EuroLeague kupası almış biri olmak gerekir ki; böyle bir rakama ulaşmak, artık hayal bile olmaktan çıkmıştır. Hayal üstüdür, gerçek üstüdür. 

Bir daha dünyaya, başka bir Obradoviç gelmeyecektir. Yalnız F.Bahçeliler değil; tüm basketbolseverler ve hatta tüm sporseverler, yaşarken görme fırsatı bulabildikleri bu efsanevi koça, kendi gözleriyle tanıklık etsinler. Fırsatı kaçırmasınlar.

***

Obradoviç, salona en son girer... Girdiğinde de, tüm salon ayağa kalkarak, hocasını derin bir saygıyla alkışlar. Bir çok hoca alkışlanır; ama herkes için ayağa kalkılmaz. F.Bahçe seyircisi, hocasına gerekli özeni/saygıyı/sevgiyi fazlasıyla gösteriyor. Obradoviç’in değerinin farkındalar.

Benim derdim, (G.Saraylılar dahil) başka kulüp taraftarlarının da bu sürece katılmasıdır. Mucizevi bir adam, bizim basketbolumuza renk ve anlam katıyor. Herkes kıymetini bilsin.

Evet, F.Bahçe’nin koçudur ama, hepimizin ortak değeri olma noktasında, çok fazla argümanı var.

***

Bogdanoviç NBA için Amerika’ya gittiğinde; “Evet ben, Obradociç’ten önce de önemli basketbolcuydum. Ama onunla zirve yaptım, yıldız oldum. Gelişimimi o tamamladı. Obradoviç, basketbol sihirbazıdır” demişti. 

EuroLeague hakemleri dahil; kime kızarsa kızsın, nasıl kızarsa kızsın, ne derse desin, kimesin ama hiçkimsenin kızmadığı/kızamadığı adam olan Sırp hoca; öfkelenmeyi bile sevimli hale getiren ve yakıştıran insanüstü bir varlık. Duruşu yeter.

Hastasıyım...

F.Bahçe’yi, Avrupa’da gerçek anlamıyla “Yenilmez Armada” yaptı. O ve bu ekip gittiğinde, şu anda yaşadığımız olağanüstü günlere yeniden tanık olma şansımız kalmayacak. Ona göre...

F.Bahce basketbolcularını ve hocasını; gözünüzün önünden eksik etmeyin. Güce ve mucizeye tanıklık edin.