Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Odasını tasarlarken büyüyeceğini de hesaba katın

Eskiden anne ve babalar çocuklarını iş sahibi yapıyordu. Şimdi durum tersine döndü. Özellikle anneler, çocuk sahibi olduktan sonra ihtiyaç duydukları alanda tatmin edici ürünlere ulaşamayınca uzun yıllar eğitimini gördükleri, kariyer yaptıkları alanları terk edip farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Çocuklar için yaratıcı, kendine özgü ve eğlenceli giyim ve yaşam tarzlarını tasarlayan markaları buluşturan Renklizebra.com da böyle kurulmuş. Tulu Dülge, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim ve bilişim sistemleri eğitiminin ardından uzun yıllar çeşitli firmalara danışmanlık yapmış. Kızı Dora yaklaşık iki yaşına gelince kendi işini yapmaya karar vermiş.

Renklizebra.com çocuklar için yaratıcı, kendine özgü, eğlenceli ve heyecanlandırıcı yaşam ve giyim tarzları tasarlayan markaları bir araya getiren online bebek ve çocuk odası dekorasyonu ve giyimi butiği. Tulu Dülge, çok farklı bir sektördeyken kızı doğduktan sonra kızına uygun oda tekstil ürünleri bulamayınca, bu işe girmeye karar vermiş. Dora’nın zebrayı çok sevmesinden yola çıkarak kurduğu Renklizebra’nın kuruluş macerasını gelin ondan dinleyelim:“Kızım 3-4 yaşına geldiğinde odasını değiştirmek istedim. Oda aksesuarları konusunda kendine özgün ürünler bulabileceğim yer konusunda sıkıntılar yaşayınca bu fikri hayata geçirdim. 2012 yılının eylül ayından bu yana Room Seven, Oilily ve Taftan ürünlerinin Türkiye’deki satışını ve tek temsilciliğini yapıyoruz. Marka sayımızı da artırıyoruz.”

Anne babaların çocuk sahibi olduklarını öğrenince bebek odasını hazırlarken genellikle ilk bir yılı düşünüyor. Bu nedenle sonraki yıllarda bazı değişiklikler yapmak gerekiyor. Hem çocuk büyüyor hem de beğenileri oluşmaya başlıyor. Dülge kızı için bebek odası hazırlarken çok fazla vakti olmadığı için ihtiyaç duyduğu ürünleri tek bir noktadan aldığını aanlatıyor: “Kızım üç yaşına geldiğinde daha farklı bir odasının olmasını istedim. Bunun için nevresim takımından lambasına, her ürünü farklı farklı yerlerden aldım. Bunu bir çatı altında toplamayı düşündüm. İlk başta oda aksesuarları ağırlıklı olarak başladım. Çok ilgi gördü ve marka çeşidimizi artırdık.”

ODANIN ZEMİNİ AHŞAP OLMALI

www.renklizebra.com sitesinden yapılan alışverişler hem de kendi deneyimlerinden yola çıkan Tulu Dülge, anne babaları bebek ve çocuk odası hazırlarken şu noktalara dikkat etmeleri yönünde uyarıyor:

- Anneler bebek odası deyince önce mobilyaya odaklanıyor. Elbette kullanılan malzemenin bebek sağlığına zararlı olmaması dikkat edilmesi gereken ilk nokta. Odada kullanılan tüm aksesuar ve oyuncaklar için de bu geçerli.

- Emzirme döneminde annenin de kullanabileceği kanepe tarzı bir mobilya bebek odasında olmalı.

- Bebek odası genellikle ilk bir yıl için düşünülüyor. Ancak sonraki yıllarda aktivite veya kitap okuma köşesi ya da kütüphane gibi ihtiyaçlar doğuyor. Bebek odasını hazırlarken mümkünse en baştan bu alanlar planlanmalı.

- Odanın zemini ahşap olmalı. Yerde toz tutan halılar yerine yıkanabilen ve çabuk temizlenebilen kilimler kullanılmalı.

- Özellikle nevresim gibi sık yıkanan ürünlerin dayanıklı olmasına özen gösterin.

- Çocuğunuzun ilgi alanına göre aksesuarlar ve duvar stickerları ile odayı renklendirebilirsiniz.