Oğuz Tongsir’in bir yorumu

Bugün bütün gazetelerin spor sahifelerinde Andorra maçının yorumları olacak ama bendenizin içinden, Andorra gibi, bizim Fenerbahçe semti kadar bir ülke ile yaptığımız maçın yorumunu yazmak geçmiyor.

Futbol dünyamızın çok daha önemli, çok daha yapısal meseleleri var, bunlar çözülmeden Andorra maçı üzerine yazmanın kıymet-i harbiyesi pek olmasa gerek diyorum.

Geçenlerde bir kanalda, galiba Beyaz TV’nin “Beyaz futbol” programında çocukluk arkadaşım, gazeteci, futbol yorumcusu Oğuz Tongsir’i gördüm.

Oğuz’u karşımda görünce aklıma o yaşlar geldi ve programı izledim.

İyi ki de izlemişim, zira Oğuz Tongsir’den çok önemli bir yorum işittim, nedense daha önce de çok dillendirilmemiş, ya da benim duymadığım bir yorum.

Konu bir biçimde hakemler üzerinden TFF’ye (Türkiye Futbol Federasyonu) geldi ve bu aşamada da Oğuz Tongsir TFF Başkanı Sayın Demirören’in eski Beşiktaş Başkanlığı’nın hakem tercihlerine, kararlarına yansıma intimalinden çok daha önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Malum, Demirören ailesi zengin bir aile, oğul Yıldırım Demirören Beşiktaş Başkanlığı yapar iken mali sıkıntılar yaşayan kulübe para enjekte ediyor ama bu enjeksiyon işlemi bir bağış değil, şahsi borç niteliğinde.

Sonra malum süreç başlıyor, Mehmet Ali Aydınlar TFF’yi bırakıyor, yerine de Demirören geliyor ama yeni TFF Başkanı Sayın Demirören ile Beşiktaş arasındaki mevcut özel hukuk konusu borç ilişkisi baki kalıyor.

Bugün karşımızda ilginç bir durum var, Lig’de bir takım, Beşiktaş, görev başında olan TFF Başkanı’na çok büyük bir miktarda borçlu.

Başka bir ifadeyle de, TFF Başkanı’nın, yönettiği futbol dünyasının en önemli takımlarından Beşiktaş’tan büyük bir miktarda şahsi alacağı var.

Demirören’in bu borcu sildiğine, sileceğine ilişkin de bir bilgi elimizde yok.

Beşiktaş kazandığı, mesela Avrupa kupalarına gidebildiği ölçüde mali durumu iyileşecek, mali durumu iyileşecek Beşiktaş da Demirören’e borcunu daha kolay ödeyebilecek.

TFF Başkanı ile bir futbol kulübü arasında böyle bir ilişki olabilir mi?

Türkiye gerçekten ilginç bir ülke; futbol dünyası ilişkileri ise hepsinden daha ilginç.