Olcay, Gökhan, Quaresma

Futbolda beceri, çabukluk içinde değer taşıyor. Quaresma'ya bakalım: Çok becerikli. Hızı ve çabukluğu da var. Ama... 

Bunları göstermeye girişene değin mücadeleye soğuk! Oyunun tümüne katılmıyor. Yarattığı boşluğu takım kapayabilirse ne ala. Yoksa dert olmakta.

18 milyona gittiği İnter'den 7,3 milyona Beşiktaş'a gelmesinin; durgun verimi ve nazlı, tepeden bakan halleri ile canlara tak ettirip Al Ahli'ye gönderilişinin... Oradan Porto'ya ve yeniden bu kez 1,2 milyon bonservise Beşiktaş'a gelmesinin temelinde bu yatıyor. Bu fiyata inmiş olması manidar değil!

İlk Beşiktaş macerasında takımın oynadığı toplam 110 resmi maçın 73'ünde sahaya çıkmış! 74 SL maçında 46 kez görev almış! Bunun 10 kadarında 'yıldız sayılan yanını' gösterebilmiş! Kötü bir karne!

Dilerim değişmiştir!

Şimdi o, Olcay gibi oyunun her anını yaşayan, koşup, didinen, ama topu aldıktan sonra beceri sıkıntısı çeken bir oyuncu ile yarışa sokuluyor!

Bence hangisi ötekinde olmayanı daha çok yaparsa o öne geçecek...

Gökhan Töre de onun rakibi. O da adam eksiltmede Q7 kadar hünerli. Ve o da Q7 gibi, yapacaklarının senaryosunu topu aldıktan sonra yazmaya başlıyor. Ancak aralarında iki belirgin fark var:

1. Gökhan havasında olursa takım savunmasına da katılıyor, Q7'nin futbol doğasında bu yok! Burada Gökhan önde...

2. Gökhan, herkesin bildiği, rakibi aldatacak sürprizi olmayan, hazır senaryosunu kullanıyor. Q7 işte burada daha zengin. O andaki duruma göre gözlere de hoş gelen bir yaratıcılık gösterebiliyor.

Peki, üçü de eksiklerini giderecek adamlar mı?

Quaresma değişip, maçın tümünde oyunun iki yanını da sürekli oynayan bir çalışkanlık gösterme umudu verebilseydi, şimdi hâlâ, en azından geçen yıl 28'i ilk onbir 43 maç oynadığı, 10 gol atıp 5 asist yaptığı Porto'da olmaz mıydı? Bonservisi 1,2'ye düşer miydi?

Gökhan değişebileceği ışığını verse idi, şu sıra gerçekten 10 milyonun üstünde alıcısı olmaz mıydı?

Belki Olcay... Hızı içinde yaratıcılık kazanabilir.

Q7'nin ününü, taraftar ilgisi çekişini de ele alırsak, şimdilik forması garanti duran adam. Ancak Şenol Güneş verime bakacaktır. Tatlı bir rekabeti kızıştıracaktır. En iyi ikisi oynayacaktır. Q7'nin hava basıp kasılma avansı yok bu kez.

Aralarında doğacak rekabeti düşünerek üçünün de önemli katkı yapacağını umuyorum.

Beşiktaş, Veli'nin yerine eşdeğerini koyamadığı, yeni savunma bloğu ile takım savunmasını üst düzeye çıkaramadığı zaman; buradan doğacak açığı ancak yüksek hücum gücü ile kapatabilir. Usta bir golcünün katılımı ile klasik deyişiyle üç yese dört atabilir.

O ışık yok değil.