Olimpiyat heyecanı yayınları...

Cumartesi günü ve gecesi hep beraber olimpiyat heyecanı yaşadık. Binlerce kilometre öteden bu heyecanı yaşamamızda haber kanalları ciddi ve iyi bir sınav verdiler.İstanbul’un sunumu, ilk tur oylamanın sonucu, final, an be an ekranlardaydı. Ara yayınlarda da stüdyolarda iyi konuklar vardı. Anlamakta güçlük çektiğim mesele eğlence kanallarının durumu oldu.Eskiden önemli olaylar alt yazıyla seyirciye duyurulurdu. Şimdi şifreli kanaldaki herhangi bir maçın skorunu, seyirci nasıl olsa gidemez diye verip, olimpiyat gibi çok önemli bir meselede seyirci haber kanallarına gitmesin diye 3 maymunu oynamak başlı başına ayıp. Doğrusunu isterseniz seyirciye uzaylı muamelesi yapmak demek bu ve çok ayıp.

Anla anlayabilirsen...

Show Tv, Bir Milyon Benim yarışmasına ciddi şekilde asılıyor. Geçen hafta içerisinde onbin soru-cevap olan bir kitap verdiler, inceledim, ciddi sorular, ciddi cevaplar var.

Böyle bir yarışmada sunucu ve yarışmacı önemlidir ama Show Tv jüri üyelerini açıkladı. Formatın içeriğini tam olarak bilmemekle birlikte anlamakta zorlandıklarımı sorayım. Birincisi bilgi yarışmalarında bir soru ve doğru bir cevap vardır.Jürili yarışmalar “Yetenek Sizsiniz” ya da “Alaturka Star’da” olur zira orada her jüri üyesinin değerlendirmesi farklıdır, birine güzel gelen diğerine çirkin gelebilir. Burada soru var, cevap var, üzerine bir de jüri var. Jüri üyeleri kitapçıktan soru soracaklarmış, o zaman da, ona jüri üyesi değil sunucular demek lazım değil mi? Yarışmanın en merak ettiğim tarafı ön elemelerde adaylara sorulacak “1 milyon lira hayalin ne?” sorusuna verecekleri cevap ama onu da jüri üyeleri değil sunucu soracakmış... Elbette bu yarışma bu kadar karışık değildir ama Gülben Ergen ve Bülent Özveren’in jüri üyesi olduğunu duyururken öyle kötü bir basın bülteni çıkarmışlar ki, okudukça kafa karışıyor. Bu arada Gülben Ergen’i bir bilgi yarışmasının jürisinde görmekte hakikaten ilginç oldu.

Daha durun bakalım...

Yaklaşık 3 hafta kadar önce yazmıştım, bu yaz yayınlanmaya başlayan dizilerden, yeni sezonu gören zor olur diye. Atv’de ekrana gelen Aldırma Gönül yayından kalkan ilk dizilerden biri oldu. Yeni sezon işleri tamamlandıkça, bu kervana katılacak daha çok dizi var...