Olmuyor Fırat böyle olmuyor

Bu sezon takımlarımızın Beşiktaş hariç oynadığı futbol sporseverler tarafından beğenilmiyor. Bu doğru... Sürekli teknik direktörlere, futbolculara yükleniliyor. Kötü futbolda hakemlerin hiç mi etkisi yok? Elbette çok. İşte size en güzel, en taze, en capcanlı örnek.

Bursaspor ile Galatasaray Timsah Arena’da iştanlı bir şekilde maça başladı dün gece. Galatasaray’ın az da olsa 4-5’incilik iddiası vardı. Bursaspor için Galatasaray mücadelesi prestij ve üst sıralara tırmanma maçıydı. Sahadaki futbolu yazalım dedik. Orta hakem Fırat Aydınus sahneye çıktı, maçın önüne geçti.

Aydınus son zamanlarda yaptığı hatalara Bursa’da bir yenisini ekledi. 19. dakikada Emre’nin ortasında Jem Paul Karacan’ın kolu açık bir şekilde topu kesip kornere göndermesine seyirci kaldı. Galatasaray’ın penaltısı güme gitti. 35.dakikada Galatasaray’ın yediği golden önce yine Yasin’le Jem Paul Karacan’ın mücadelesinde, Bursalı oyuncunun elle oynamasını es geçti. O top da gitti Galatasaray kalesine gol oldu. Ayrıca Aydınus ilk yarıda Faty ve Selçuk’a yaptıkları sertliklerden dolayı sarı kart bile çıkarmadı.

Türkiye’de hakemlik müessesesi bu tip hatalar yüzünden bu sezon çok ağır darbe yedi. En iyi hakemlere bile futbolseverlerin güveni kalmadı. İlk 45 dakikanın bitiminde Lukas Podolski’nin Fırat Aydınus’a bu yüzden isyanı vardı. Sarıyı itirazdan gören Alman oyuncu oldu.

Gelelim Galatasaray’ın durumuna... 209 gündür deplasmanda galip gelemeyen bir Galatasaray var. Sarı-Kırmızılılar 7’de Yasin Öztekin, 15’te Sabri ile mutlak pozisyonları kaçırdı. Golden sonra oyundan düştü. Bursa, Stoch’la yüzde yüzlük pozisyonları harcadı. Cim-Bom soyunma odasına 1-0 geride gitti. İkinci yarıda Galatasaray daha iştahlıydı. 50.dakikada nefis bir organizasyon sonucu karambolde Olcan beraberliği sağladı.

80’den sonra Yasin, Podolski ve Olcan’la galibiyet şansı yakalan Cim-Bom bunları tepince maç 1-1 bitti.