Ölü doğdu ve öldü...

Türkiye’nin yüz akı ve önemli işlerinden biri olabilirdi, ölü doğdu, sonunda da öldü. HerkesinAntalya Televizyon Ödülleri diye yazdığı organizasyondan bahsediyorum. Bu yarışma İsmail Cem Televizyon Ödülleri adı altında çalışmaya başladı, ilki de öyle yapıldı.

Sonra İsmail Cem’in ailesi baktı ki, adam kayırma iddiaları ayyuka çıkmış, organizasyonu yapanların başındaki adamın ajansı aynı zamanda en fazla ödül alan yapım şirketinin de tanıtım ajansı, çekti İsmail Cem’in adını yarışmadan.

Hayatı boyunca hep sosyal demokrat çizgide yaşamış İsmail Cem’in ailesi, sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir büyük şehir belediyesinin organizasyonundan isim çekti.

***

Bu yarışmadaki garabetle, hile hurda iddialarıyla bir Mehmet Aslantuğ uğraştı bir de ben. Kaldı ki sonuç çok tartışıldı ama bu organizasyona hazırlık aşamasında dolaşılan ülke sayısı da mutlaka konuşulmalı. Hadi Amerika’da Emmy var oraya gittiniz de onun dışındaki 10 kadar diğer ülkeye ki aralarında ne televizyonculuk ne de büyük organizasyon konusunda hiç deneyimi olmayan ülkeler de vardı. 

İlk organizasyonunun yayınını yapacak kanalı son anda buldular, o yayında da Güneri Civaoğlu’nun uzun ve siyasi konuşması nedeniyle yayınlayan kanalın canı fazlasıyla sıkılmıştı.

Her sene yayınlayacak kanal bulmak için kapı kapı dolaşılan büyük organizasyon mu olur? Kaldı ki geçmişte yayıncı olan bazı kanalların yöneticileri, organizasyonun tanıtım işlerini yapan PR ajanslarının da sahipleriydi.

***

Eski Başkan Mustafa Akaydın bu yazdıklarımdan çok daha fazlası olduğunu gayet iyi biliyor. İlk sene yaşanan skandallardan sorumlu tuttuğu ekiple yollarını ayırdı ama CHP toplantılarında sık sık karşılaştılar. Ajans sahibi içeri girince Akaydın dışarı çıktı, vesaire... 

Antalya halkıyla buluşmayan, konukların ve medyanın 7 yıldızlı lüks otelde ağırlandığı ve hatta şehre dahi inmedikleri bir işti bu.

Tekrar Başkan olan Menderes Türel kaldırılmasına karar vermiş, çok iyi yapmış. Bence bu yetmez, hazırlık aşamasında gidilen ülkeler, harcanan paralar, vesaire de konuşulmalı...

***

Antalya Altın Portakal Festivali’yle özdeşleşmiş bir şehirdir, Altın Portakal da yerlerde sürünüyor.

Dikkat ederseniz çok daha geriden gelen Altın Koza Ödülleri son 2 yılda Altın Portakal’ın da önüne geçti. Mendres Türel’in ilk Başkanlık döneminde Doğu Akdeniz Cannes’ı diye adlandırılıyor, dünya medyasında yer buluyordu. Sanırım hasarı onarmak için ilk Altın Portakal’a el atmak gerekecek...