Ömür biter program bitmez

Pazar akşamı Türkiye’nin yayıncılık rekorları kırılmıştır herhalde... Bu kadar uzun dizi ve programlar olur mu diye sormasam olmayacaktı, o yüzden sorayım... 

Fox Tv’de O Hayat Benim’in yeni bölümünün yayını 3 saat 16 dakika sürdü. Net dizi süresi değil ama başlangıç ve bitiş böyle.

Buna 45 dakika süren özeti de ekleyelim şimdi, 4 saat 01 dakikalık bir yayınla tek gece kapandı. TV 8’de O Ses Türkiye yayını tam 3 saat 56 dakika sürdü. Program yürümeye müsait ayrıca dizi yayın süresinin altında, söylenecek laf yok.

Atv’nin yeni dizisi Evli ve Öfkeli yayını  1 saat 55 dakika sürdü, reytingi kötü de sayılmaz ama süre çok farklı olunca sıralama üzerinden mukayese yapmak da yanlış olacak.

Yine de garipliği şöyle anlatayım: Mandıra Filozofu İstanbul, Pazar günü TV 8’de yayınlandı. Filmin yayın süresi toplam 1 saat 56 dakika. Kanal 7’de ekrana gelen Garip filminin yayın süresi de 2 saat 01 dakika. Şimdi, televizyon dizi ve programları eğer sinema filmlerinden uzun sürüyorsa ortada bir gariplik var demektir.

Televizyonculukta uzun yayın yapma rekorunu bakalım nereye kadar taşıyacağız?

Bu arada rekor, yanılmıyorsam 2008’de, Haberturk Tv’de Murat Bardakçı’nın 7 saatten uzun süren sahur programında kırıldı diye hatırlıyorum...

LiG TV ve kendi kalene gol

Lig Tv bir süredir genç arkadaşlara şans veriyor maç yayınlarında. Meslekte gençlerin önüne açılmasına her zaman sıcak bakarım yeter ki deneyimler doğru aktarılsın...

Fenerbahçe-Akhisar maçında yaşanılan bir an var ki üzerinde durmak lazım. Skor 2-2 olduktan hemen sonra, tahminen 69. dakika içerisinde maçı anlatan arkadaşlardan genç olanı, “Akhisar 14 dakikada iki gol buldu” diye bir cümle kurdu.

Sonra Melih Şendil devreye girdi başka cümleler de kuruldu.  Basit bir matematik hatası ne var bunda diyebilirsiniz. Çok şey var.

Kendi sahasında 2-0’dan 2-2’ye gelen skor ekran başındaki yüzde 99.9’u Fenerbahçeli olan taraftarı öfkelendirir. O öfke anında da normal zamanda hiç üzerinde durulmayacak hata mesele haline gelir.

Ne gereği var, mecbur musun dakika söylemeye, ikinci yarı de, devam et ama olmadı işte.

Genç arkadaşların pişmesi ve tecrübe kazanması bir süreçtir ama o tecrübenin Brezilya Ligi gibi daha az seyredilen liglerde kazanılması gerekir.

Durduk yere sahada alakası olmayan bir işle ilgili kendi kalene gol atmanın manası yok çünkü...

Seyretmeden yazayım

Lig Tv’de dün gece MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu konuktu. Yayını seyretmeden yazıyorum ama gündem hakemler olduğu için şimdiden çok konuşulacağını söylemem hata olmaz. Demek ki MHK’da imaj düzeltmesi gerektiğine karar vermiş ve yayına çıkmayı kabul etmiş.

Hep söylerim bu tür programlar konuğun davet edilmesiyle değil konuşma ihtiyacı duymasıyla yapılır. Bakalım bugün neler konuşulacak?