Önce, Namoğlu’na psikolog lazım!

Devre arası Antalya'da yapılan seminer öncesi ligin ikinci yarısında da hakem hatalarının "aynı tas, aynı hamam" sözünde olduğu gibi devam edeceğini yazmıştım. Kehanette bulunmadım. Çünkü MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun ligin ilk yarısında yapmış olduğu yanlışlar, ikinci yarıda yapacaklarının da teminatıydı!

Namoğlu yaptığı hatalı atamalar, bazı hakemlere verdiği ve vermediği cezalar ve hakemler ile yapmış olduğu bire bir konuşmalarla onların kafasını allak bullak ediyor! Sonra da Riva'ya psikolog getirip hakemlere psikolojik terapi uygulanıyor. Namoğlu karşısındaki kişiyi önce vurup sonra hastaneye götüren adam gibi! Önce hakemlerinin psikolojisini bozuyor sonra da psikolog getirip tedavi ettirmeye kalkışıyor.

Bak sayın Yusuf Namoğlu ! Takım ayrımı yaparsan, hakem ayrımı yaparsan, hakemlere ve takımlara karşı eşit davranmazsan hakem hataları asla düzelmez. En son örnek Beşiktaş-Fener maçının savaş haline dönüşmesinin en önemli sorumlusu olan FIFA kokartlı hakemin Ali Palabıyık!

Sezon başından bu yana, 14 Süper Lig ve olaylı derbi ile 15 üst düzey maçta görev verdiğin Ali Palabıyık'ın, en az 7 vukuatlı maçını sayarım sana Namoğlu! Peki suç makinesi gibi ortada dolaşan ve bu kadar fazla hata yapan Ali Palabıyık'a kaç hafta ceza verebildin ey Yusuf Namoğlu? Tabii ki hiç!

Bir başka ilginç örnek vereyim sana sayın MHK Başkanı, ilk yarının son haftasında Süper Lig'de maç yöneten bir başka FIFA kokartlı hakemin Hüseyin Göçek ise 3 Süper Lig, 3 de kupa haftası olmak üzere tam 6 haftadır maç alamıyor. Senin pek çok hakemin hem yurt dışında hem de yurt içinde koşu sorunu yaşarken tüm fi ziksel testleri geçen, UEFA'dan düzenli olarak maçları gelen Hüseyin Göçek'e 6 hafta maç vermeyip Ali Palabıyık'a her hafta maç verirsen bu hakemlerin kafası darmadağın olur Namoğlu! Ondan sonrada dünyanın en iyi psikologlarını getirsen bu hakemleri düzeltemezsin sayın MHK Başkanı. Çünkü önce senin kafanı içinin berrak ve düzgün olması gerekir. Yani öncelikle senin bir psikologtan yardım alman gerekir. Sen kendini düzeltmezsen tüm hakemlere ve tüm takımlara karşı eşit olmazsan hakem hataları artarak devam edecek sayın MHK Başkanı Yusuf Namoğlu.

Benim en büyük korkum ise ligin sonu yaklaşırken hakem hatalarını sebep gösterip oluşabilecek taraftar olayları!

İnşallah önemli bir sıkıntı yaşanmadan bu sezon da biter.