Önce, Recai Kutan aðabey için rahmet dileyiþ..

1959-60'dan beri ülkemizdeki siyasi hayatý ve Müslüman dünyasýndaki bir çok siyasi kiþi veya hareketleri anlamaya, tanýmaya çalýþmýþ birisi olarak, yeri geldiðinde, en dürüst siyasetçilerinden birisi olarak tanýdýðýmý her zaman kalbi itminan içinde dile getirdiðim Recai Kutan Aðabey'in ebedi hayat yolculuðuna çýkýþ haberini alýnca.. Kur'an'ý Kerim'in emri mucibince, (Bakara Suresi, 156. Ayetinden, 'Biz þüphesiz her þeyimizle Allah'a aitiz ve Allah'a döndürüleceðiz.') mealindeki, , 'Ýnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn..' ayetini okudum..

*Bu vesileyle, gözümün önünde canlanan bir sahneyi aktarayým.. Recai aðabeyin Enerji Bakaný olduðu zaman dilimiydi; 1976'lardaydý, herhalde.. (O yýllarda, Millî Gazete'de günlük yazýlar yazýyordum.) Bir Ankara yolculuðumda, fýrsattan istifadeyle kendisini de ziyaret etmiþtim, makamýnda.. Þimdi hayatta olmayan ve çok sevdiði-saydýðý ünlü bir zât da gelivermiþti o sýrada ve, bir armatöre, 'teþvik kredisi' verilmesi için, Recai aðabeye, hatýr baskýsý yapýyor; 'Recai, ben bu iþi hallederim, diye söz verdim' diye, ona ismiyle hitap ediyor ve Recai Aðabey'in de, 'Yapamam efendim, üstadým.. Kanunî þartlarý haiz deðil!..' diye direniþini; muhatabýnýn ise, onu azarlarcasýna, 'Sizden zaten bir þey bekleyende hata..' diye kýzgýnlýkla orayý terk ediþ sahnelerini hatýrlýyorum.

*

Recai aðabeye, çýktýðý bu ebediyet yolculuðunda 'rahmet-i ilâhî'nin kendisine yoldaþ olmasý niyazýyla..

*

Ve, çok önemli iki ayrý konu:

1-Dijital teknolojiye esir olmak..

Bir diðer konuya da kýsaca deðinelim: Anneler-babalar.. Çocuklarýnýzý 'insel' 'maniac'lýðýnýn tehdit edeceðini- ettiðini düþünebiliyor musunuz?

19 yaþýnda masum görünüþlü bir genç.. Etrafýnýn dediðine göre, sessiz -sedasýz birisiymiþ.. Bir kasap dükkanýnda çalýþýyormuþ.. Yarým saat ara ile iki genç kadýný katledip bedenlerini de, kasap dükkanýndaki alýþkanlýðýný hatýrlatýrcasýna parçalara ayýrmýþ.. Birincisini, o kadýnýn Eyüpsultan'daki evinde öldürmüþ.. Yarým saat kadar sonra da ikincisini, Edirnekapý'da benim ikamet ettiðim mekâna yakýn bir yerde, surlara çýkarmýþ ve orada öldürmüþ, onun bedenini de parçalamýþ..

O sýrada kýzýn telefonu çalmýþ, telefonda annesi..

Bu 'maniac' ya da 'dejenere psikopat' kiþi, telefonda 'kýzýn þimdi çok rahat diye karþýlýk vermiþ, yerini de bildirerek.. Anne koþmuþ oraya.. Denildiðine göre, o annenin feryatlarýný duyan 45-50 kiþi de orada birikmiþ.. Anne, 'Kýzým nerede, göster!..' diye yalvarmýþ, aþaðýdan.. Bu genç kiþi de, 'Al kýzýný..' demiþ, annesinin önüne 15-20 mt. yükseklikten, kýzýn kestiði baþýný fýrlatmýþ aþaðý ve arkasýndan da, kendisini atmýþ, intihar etmiþ..

Neresinden baksanýz, dehþetli bir sahne..

Bu, 'Ýnsel' paranoyasý, 'maniac'lýðý veya psikopatlýðý..

*

Ülkemizde de bir kýsým gençlerin ilgi gösterdiði 'Ýncel þiddeti!" denilen bir sapkýnlýk cereyaný varmýþ.. Ve, internet sitelerinde bu cinayetleri alkýþlayan ve intihar eden 'maniac'ýn intikamýnýn alýnacaðýný yazan mesajlar.. Devlet, filanca kiþiye bir saldýrý olsa, hemen o siteleri mahkeme kararýyla yasaklýyor da, bu gibi çýlgýnlýklar niye takip edilmiyor?

*

'Ýnsel' terimi, 'dýþlanmýþ erkeklerin kadýn nefreti' için oluþturulmuþ bir sapkýnlýk terimi..

"Incel", Ýngilizceden, "mecburi bekarlar" manasýna gelen "involuntary celibate" kelimelerinin kýsaltýlmýþ þekli imiþ..

Çirkinliði veya yoksulluðu dolayýsýyla "kadýnlarýn kendisine asla yüz vermeyeceðini, onlarýn sadece "yakýþýklý", "zengin", "statü sahibi" erkeklerle birlikte olduklarýný düþünerek 'kadýn nefreti' söylemini geliþtirmiþ bir grup cereyaný.. Batý dünyasýnda geliþmiþ, son yýllarda..

'Incel'ler için, uzmanlar, "Bu kiþilerde, intihar etmek düþüncesinin bir saplantý halinde olduðunu; ancak, intihar ederken, birilerini daha götürmek eðiliminde olduklarýný" söylüyorlar..

*

Ýnsanýn hayatýný kolaylaþtýrmak niyet ve geliþen teknolojinin geldiði nokta, dijital teknoloji olup, insaný, esir alýþtýr.. Küçücük yaþtaki çocuklarýn bilmemeleri gereken veya kaldýramayacaklarý konular, daha 3-4 yaþýndan itibaren çocuklarýn elindeki cep telefonlarýyla, körpe dimaðlara boca ediliyor.. Avrupa'da, 13 yaþýn altýndakilere, Amerika ise, 16 yaþýn altýndakilere, cep telefonlarýnýn ancak veya internet sitelerinin sýnýrlý konularla kontrollü olarak verilmesi ve bunun nasýl olacaðý yönünde çalýþmalar yapýlýyormuþ..

*

Ama, bu meselenin sorumluluðu, her þeyden önce, anne-babalara ve aile içi eðitime kalýyor. Ve kontrole dayanýyor. Anneler babalar, çocuklarýnýzýn sadece giyim -kuþamý, yiyecekleri veya diðer bedenî saðlýk konularýyla deðil; bunlarýn yanýnda ve daha mühimi, onlara sadece anne-baba olarak deðil, bir arkadaþ gibi yaklaþýp, onlarýn ruhlarýna ve kalplerine verdiklerinizle -vereceklerinizle ilgilenmektir.. Yoksa, 'Benim oðlum-kýzým melek gibidir, asla bir hata yapmazlar..' derken, hiç beklenmeyen veya beklenmedikleri noktalara çekiliverdikleri faciasýyla karþýlaþmak kaçýnýlmaz olabilir..

*

Bir diðer konu ise..

2- Dünya Müslümanlarýnýn 'çaresizlik çýkmazý', 'Ýslami birlik' ile aþýlabilir- aþýlmalýdýr!

Siyonist Ýsrail rejimini bir 'kuduz' gibi, Müslüman coðrafyalarýnýn kalpgâhý durumunda olan bölgemize salan Amerikan emperyalizminin oyununu bozmak için, çaresiz deðiliz; bir daha söyleyelim..

Dünya güç dengelerini Pakistan, Ýran, Türkiye ve Mýsýr.. gibi, bölgenin 4 büyük devleti, Avrupa Birliði'nde olduðu gibi, uluslararasý ölçülere göre devlet kimliklerini koruyarak, acilen bir konfederasyon ilân edip, dýþ politikada, savunmada, ekonomide, ortak kimlikli bir yapý etrafýnda, 500 milyonu aþan dev bir nüfus kitlesi ve coðrafyada, bir araya gelemedikçe, bu tablonun deðiþmeyeceði anlaþýlmalýdýr, artýk.. Amerikan emperyalizminin Ortadoðu Þubesi veya 'fino'su olmaktan öte bir gücü olmayan Siyonist Ýsrail'e yaptýrdýklarýnýn, bölgemize ve Müslüman halklara karþý açýlmýþ bir savaþ ilâný olduðunun açýklanmasý halinde dünya güç dengeleri deðiþebilir.. Baþka bir çözüm yolu ise hiç gözükmemektedir..

Yoksa, birbirleriyle bir araya gelemeyip, meþhur 'hikaye'deki 'üç öküz' örneðinde olduðu üzere, her birisinin diðerini canavarýn önüne atmasýndaki traji-komik durum bizim için de kaçýnýlmaz olur ve 800-900 yýl öncelerdeki Moðol ve Haçlý Seferleri'nde olduðu gibi, bütün Müslüman dünyasý periþan duruma düþer..

Bu teklif ettiðimiz konu, aylarca ve uzuuun müzakereler istemeyecek kadar aciliyeti olan ve Allah'ýn izniyle, bütün Müslüman halklar ve ülkelerde yeni bir heyecaný ve cihat ruhunu ve diðer umulmadýk hayýrlý neticeleri ortaya çýkarabilecek bir karar alabilme kabiliyetini gerektiriyor..

Yoksa, mesele, hem de ufacýk bir 'Siyonist Ýsrail' barbarlýðý eliyle, bütün þer güçlerinin dünyamýza, üzerimize abanmasý durumu ortaya çýkabilir ve bugün Gazze, Batý Þeria, Lübnan, Suriye, Ýran derken, yarýn birer birer hepimiz ayný ateþin içine çekilebiliriz.

*