Önemli olan final

Almanya Klose’yi santrfor, Müller’i de sağ tarafa çekerek hem klasik santrfor hem de çift santrfor oynama imkanını kullanmak istedi.

13’üncü dakikada Almanya duran topta Hummels’le golüne kavuştu.

Almanya golden sonra Fransa’nın orta sahası ile forvetinin irtibatını kesince, Fransa organize atak yapamaz hale geldi. İlk yarı Almanya’nın kontrolünde devam etti. Fransa Valbuena ile gole çok yaklaştı ise de çok etkili olamadı.

Klose’li Almanya turnuvadaki en iyi Alman onbiri olarak sahada yerini aldı.

Fransa son dakikalarda Benzema ile gole yaklaşsa da ilk yarı Almanya’nın üstünlüğü ile geçti. Ama her şeye rağmen erken gelen final söylemlerine uygun  bir ilk yarı seyredemedik.

 Fransa’nın bütün riskleri alıp ikinci yarıya başlayacağını beklerken uzun müddet maçı oluruna bırakan bir Fransa seyrettik. Almanya zaten üstün olmanın verdiği moralle doğal olarak kendinde bulunan kondisyon üstünlüğünü ortaya koyarak maçı bitirmeye gitti.

Löw ilerleyen dakikalarda çok doğru hamle ile Klose’yi oyundan alıp Müller’i gerçek yerine çekti, orta sahayı kuvvetlendirdi.

Fransa, Valbuena’nın taşıdığı toplara Benzema’nın vuruşu ile atılacak golü bekledi. Herhangi bir baskı kuramadı veya Almanya kurdurmadı da diyebiliriz.

Hummels bana göre attığı gol ve savunmada çıkardığı pozisyonlarla maçın adamı sayılır. Hummuls’e Klose, Mesut, Müller ve Schweinsteiger yardım edince Almanya sahadan istediğini alarak ayrıldı.

Futbol adına beklenen oyun ortaya çıkmadı. Halbuki ortam uygundu. Erken gelen gol Fransa’yı atağa geçirir, Almanya da ona ayak uydurur dedik ama futbol adına beklenen ortaya çıkmadı. Almanya kendi oynadı, rakibini oynatmadı maçın galibi olarak yarı finale adını yazdırdı.