Önemli olan netice

Koskoca ilk yarıda Trabzonspor için olumlu bir şey yazabilmek veya yazmak futbola ve Trabzonspor taraftarına ayıp olur düşüncesindeyim. Konyaspor ilk yarının kesinlikle futbol olarak hakimi idi. 3’üncü dakikaya girildiğinde kaçırdığı pozisyon sayısı iki idi.

Trabzonspor kendi sahasında oynadığı maçta futbol adına üretim yapamadı. Bu gidişi düzeltmek  adına ortaya çok fazla mücadele koyamadı. Buna rağmen net pozisyon buldu. Bunları gole çevirse idi oyunun seyrinin değişeceğine inanıyordum. Zaten büyük takım budur. Rakip çok atak yapar ama senin geçmişinden gelen hava sana o golü yaptırır ve maçı alır gidersin. Trabzonspor bunu ilk yarıda beceremedi. Savunmadaki Aykut kardeşim yapılan sporun futbol olduğunu anlaması gerek. Bir omuz aşağıda ancak caddelerde yürünür o yürüyüş bile yanlış!

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor daha istekli başladı ki bu da beklenen bir durumdu. Savunma değil ama ileri uç daha derli toplu oynamaya başladı. Rakip seni ciddiye alıp daha iyi gözükebilir ama sen büyüksün ve duyguyu içinde yaşıyorsan, duygu seni öne geçirir. İşte ikinci yarı bir anda pozisyona buna geldi.

Morallenen Trabzonspor futbolcuları genellikle sol taraftan Konyaspor’a yüklenmeye başladı.

Kalan dakikalarda Trabzonspor skor avantajını kullandı. Ve topladığı puanla inanılmaz moral kazandı. Seri galibiyetlerin önündeki derbi maça moralli gitmesini sağladı.

Bence Bosingwa ve Olcan oynadıkca Trabzonspor’un bek sıkıntısını giderecektir. Aykut çabukluğunu ortaya koyup oynamaya çalışırsa Trabzonspor’a faydalı olacaktır. Zaten genellikle Trabzonsporluların beğenmediği ama hangi teknik direktor gelirse oynattığı Mustafa ile uyum sağlarsa savunmanın daha iyi olacağı ortada.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay toplanan bu puanlardan sonra daha rahat hareket edecektir. Bu pozisyon gerçek karekterini ortaya koyabilmesi için iyi bir fırsattır.