ÖNÜMÜZDEKÝ 100 YIL!-2 ‘Müslümanlar birbirleriyle savaþtýkça…’

CIA'nýn ‘think-tank”i olarak bilinen Stratfor'a göre, dünya nüfusunun azalmasý sonucu, özellikle sanayileþmiþ ülkelerde büyük nüfus kayýplarý gözlenecek. Dünya nüfusunun azalmasý sonucu sanayileþmiþ ülkelerde iþ gücü kaybý, bu ülkelerin neredeyse durma noktasýna gelmesine neden olacak. Yüz yýlýn ilk yarýsýndan itibaren bugün göçmenlere karþý sýnýrlarýný kapayan nice ülke, onlarý getirebilmek için olaðanüstü çaba harcayacak. 

Bu deðiþikliklerse 21. yüz yýlýn son büyük bunalýmýna yol açacak. Meksika þu anda dünyadaki 15. en büyük ekonomik güçtür. Türklerin geliþmesine benzer olarak, Meksikalýlar dünyadaki en büyük güçlerden biri olacak. Meksika'nýn büyük iþ gücü ekonomide hamle üstüne hamle yapmasýný saðlayacak. 

ABD, Avrasya boyunca, düzenli ve beklenmedik müdahalelere karþý hazýrlý olmak zorundadýr artýk. SSCB'nin çöküþünden sonra, bölgede denge saðlamak ve bölgesel bir gücün ortaya çýkmasýný engellemek için bir dizi harekata soyundu. Ýlk olarak Kuveyt'e müdahale edildi. 

ABD'nin bir baþka operasyona giriþtiði yerse Yugoslavya'ydý. Buradaki hedef Balkanlarda Sýrp egemenliðine dur demekti. Sonraki müdahalede hedef Ýslam dünyasýydý. El Kaide'nin Ýslami bir güç oluþturmasýný engellemek için hem Afganistan hem de Irak'a girdi ABD. Ýþin ilginç yaný ABD'nin bölgede varlýðý yeter de artardý El Kaide'nin durmasý için. Gene de Amerikan askerleri bu ülkelere girdi ve çýkmak bilmedi. 

Bunlarýn sonucunda Ýslam dünyasýnda kargaþa egemen oldu. ABD sürekli olarak teröristler yarattý ve onlarla savaþýyorum diyerek Ortadoðu'yu bir kan gölüne dönüþtürdü. Dahasý Ýngilizlerin yüz yýllarca yaptýðý, böl ve yönet politikasýný baþarýyla uyguladý hala da uyguluyor. Müslümanlar birbirleriyle dövüþmekten çevrelerinde olana bitene bir türlü odaklanamadý. El Kaide bitti DEAÞ çýktý; o biterse de mutlaka bir yenisi çýkacaktýr ortaya. Müslümanlar birbirleriyle savaþtýklarý sürece de ABD savaþý kazanmýþ olacaktýr...