ÖNÜMÜZDEKİ 100 YIL!-2 ‘Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça…’

CIA'nın ‘think-tank”i olarak bilinen Stratfor'a göre, dünya nüfusunun azalması sonucu, özellikle sanayileşmiş ülkelerde büyük nüfus kayıpları gözlenecek. Dünya nüfusunun azalması sonucu sanayileşmiş ülkelerde iş gücü kaybı, bu ülkelerin neredeyse durma noktasına gelmesine neden olacak. Yüz yılın ilk yarısından itibaren bugün göçmenlere karşı sınırlarını kapayan nice ülke, onları getirebilmek için olağanüstü çaba harcayacak. 

Bu değişikliklerse 21. yüz yılın son büyük bunalımına yol açacak. Meksika şu anda dünyadaki 15. en büyük ekonomik güçtür. Türklerin gelişmesine benzer olarak, Meksikalılar dünyadaki en büyük güçlerden biri olacak. Meksika'nın büyük iş gücü ekonomide hamle üstüne hamle yapmasını sağlayacak. 

ABD, Avrasya boyunca, düzenli ve beklenmedik müdahalelere karşı hazırlı olmak zorundadır artık. SSCB'nin çöküşünden sonra, bölgede denge sağlamak ve bölgesel bir gücün ortaya çıkmasını engellemek için bir dizi harekata soyundu. İlk olarak Kuveyt'e müdahale edildi. 

ABD'nin bir başka operasyona giriştiği yerse Yugoslavya'ydı. Buradaki hedef Balkanlarda Sırp egemenliğine dur demekti. Sonraki müdahalede hedef İslam dünyasıydı. El Kaide'nin İslami bir güç oluşturmasını engellemek için hem Afganistan hem de Irak'a girdi ABD. İşin ilginç yanı ABD'nin bölgede varlığı yeter de artardı El Kaide'nin durması için. Gene de Amerikan askerleri bu ülkelere girdi ve çıkmak bilmedi. 

Bunların sonucunda İslam dünyasında kargaşa egemen oldu. ABD sürekli olarak teröristler yarattı ve onlarla savaşıyorum diyerek Ortadoğu'yu bir kan gölüne dönüştürdü. Dahası İngilizlerin yüz yıllarca yaptığı, böl ve yönet politikasını başarıyla uyguladı hala da uyguluyor. Müslümanlar birbirleriyle dövüşmekten çevrelerinde olana bitene bir türlü odaklanamadı. El Kaide bitti DEAŞ çıktı; o biterse de mutlaka bir yenisi çıkacaktır ortaya. Müslümanlar birbirleriyle savaştıkları sürece de ABD savaşı kazanmış olacaktır...