Onur’dan bu kadar

Yoğun yağmur altında dakikalarca maçın başlamasını bekleyen Trabzonspor taraftarının iyi futbol beklentisi tur geçme umudundan daha fazla olan olan bir maçtı.

İlk on dakikası Trabzonspor yarı sahasında oynanan maçta Juventus kenar yönetimi Trabzonspor’un en zayıf halkası olan Kadir’i çok erken keşfetti.Üst üste bir çok gol pozisyonu o nedenle Kadir’in olduğu kanattan geldi.

İlk on beş dakikada rakip kaleye bir kez olsun gidemeyen Trabzonspor, Onur ve Juventus forvetleri arasında oynanan bir oyunu sadece izlemekle yetindi. 19. dakikada gelen Juventus golü Onur’un kurtarmaktan yorulduğu pozisyonların ardından geldi.

Rövanş maçında as kadrosunu sahaya sürmeyen Juventus istediği zaman gol atacak bir oyun oynarken Trabzonspor’un kadrosunda Onur dışındaki hiç bir oyuncunun Juventus’un yedek kadrosunda dahi olamayacağı gerçeği acı acı sırıttı. İlk maçın iyilerinden biri olan Osvaldo 34.dakikada skoru 2-0’a getirdi.

İkinci yarıya sürpriz Bosingva-Caner değişikliği ile başlayan Hami hoca ilk yarıdaki Juventus’un üstün oyununa bir türlü engel olamadı. Janko, Özer ve Zokora’nın adını dahi duymadığımız karşılaşmada ilk yarı gibi Trabzonspor adına bir tek gol pozisyonu olmadan geçti desek abartmış olmayız. Kontenjan milletvekili kadrosundan oynayan Malouda’yı da kötü oynayanlar listesine eklemek gerek. Kötü oynayanları sayarken takımda iyi oynayan oyuncu var anlamı çıkmasın. İkinci yarısı da Juventus forvetleri ile Onur arasında geçen maç, Trabzonspor taraftarı açısından bir işkenceye döndü. Hiç bir atak yapmadan 90 dakikalık bir oyun taraftarın enseyi karartmasına sebep oldu.

Nihayetinde Trabzonspor, takımındaki futbolcuların tamamının milli olma sayısı bir Conte kadar yapmayan Juventus gibi bir takıma elenerek bir rüyadan uyandı. Süreci buraya kadar taşıyan başta Mustafa Reşit Akçay olmak üzere tüm futbolculara teşekkür etmek gerek.

İlk maçtaki futbolu aratan son derece kötü bir oyunla Avrupa’ya veda eden Trabzonspor takımında Onur sahanın en iyisi idi. Ona teşekkürlerin en büyüğünü etmek her Trabzonsporlu’nun boynunun borcudur.