Onur’la gelen 3 puan

Protokol 4 eski başkan, eski yöneticiler ve sporcularla dolu.. Bir başka güzellik; az bir oy farkıyla başkanlığı kaybeden Celil Hekimoğlu VIP’te yerini almış. Gözüken o ki, çiçeği burnunda başkan Muharrem Usta, neticelerden önce camiayı bütünleştirmenin peşinde. Doğrusu da bu.. Ayağa kalkılacaksa önce köklerin sağlamlığı kontrol edilmeli.

Futbolcular uyanıktır. Geleceği iyi görürler. Tünelin ucunda parlayan ışığı görmemeleri mümkün değil. Biraz daha gayretli olmaları kendi lehlerinedir. Çünkü güzel günler onları bekliyor.

İlk dakikalarda daha çok bastıran taraf Trabzonspor idi. Dakikalar ilerleyince oyun normale döndü. İlk 45 dakikada tek olumlu hareket, Erkan Zengin’in ortasına Cardozo’nun kafasıyla attığı gol goldu. Ortada geçen maç ikinci yarıda da devam etti. İki taraf da pozisyon bulmasına rağmen bunlardan faydalanamadı. Yine Cardozo’nun nefis vuruşu bize göre gol, hakeme göre çizgiyi geçmemiş kabul edildi. Erkan Zengin ayağına top gelirse oynadı. Mbia koşar gibi yapıp koşmadı. 84. dakikada Diego’nun sebep olduğu penaltıyı Mehmet Ekici gole çevirince Trabzonspor rahatladı.

Trabzonspor sahasında oynuyor, kalecisi maçın yıldızı. Böyle olunca Trabzonspor iyi oynadı diye yazmanın bir anlamı yok. Gözüken şu: Antalyaspor daha atak oynadı, pozisyon yakaladı ama Onur kalesinde devleşince, başarılı olamadı. Ve Trabzonspor attığı tek golle maçı kazandı. Ne olursa olsun her şartta maçın yıldızı Onur’du.

Uzun zamandır ilk defa Avni Aker’e gittim. Gördüğüm yüzler; hepsi heves içerisinde maçlara gelmeye başlayan, daha da artacağı belli olan seyirci kitlesiydi. Trabzonspor seyircisi kavgadan bıkmış, sahada top oynayan takım istiyor. Bunu da başkan ve yeni yönetimine destek vererek ortaya koyuyor. Antalyaspor maçında bunu gördüm tribünlerde. Taraftarın daha da artacağını, bu artışla birlikte futbol kalitesinin daha da düzeleceğine inanıyorum.