Operasyon şart oldu

Galatasaray son derbi maçta biraz futbol oynasa, biraz savaşsa, maçı kaybetse bile bu kadar tepki çekmezdi.. Ama 90 dakika boyunca mücadeleden eser yoktu..

Ligin ilk yarısı bitiyor, Galatasaray liderden 9, ikinci Fenerbahçe’den 8 puan fark yemiş.. Üstelik Akhisar gibi mütevazı bir takım bile Sarı-Kırmızılı ekibin 2 puan üstünde..

Peki bu tablo düzelmez mi?

3 puanlı sistemde elbetteki düzelir. Ama niyet önemli.. Eğer Mustafa Denizli ara transferde Hamza Hamzaoğlu mantığı ile hareket ederse hiçbir şey olmaz..

Ne yaptı Hamzaoğlu? Kendini Galatasaray Başkanı’nın yerine koydu.. “Paramız yok transfer yapmayalım”, “Telles ve Melo’yu satalım kulüp para kazansın” gibi düşüncelere daldı. Eğer bir teknik adam böyle düşünürse yönetim de derin bir “ohh” çeker ve bu sonuç ortaya çıkar...

Mustafa Denizli bu takımın eksiklerini tespit edecek ve ara transferde başkanın karşısına çıkıp, “şu şu şu oyuncuları istiyorum” diyecek...

Başka yolu yok..

Hamit, Emre, Sabri, Umut, Koray, Bilal, Jem, Tarık gibi oyuncuların bu takımda yeri yok. Mümkünse hepsini devrede gönderin... Hatta müşterisi çıkarsa Semih de bir an evvel satılmalı.. Ön libero, sağ bek, sol kanat ve forvet alınması da şart..

Eğer Mustafa Denizli başkan Dursun Özbek’in karşısına çıkıp da aynen bu tablonun gerçekleşmesini ister ve nokta atışı şeklinde isimler alınırsa, Galatasaray ikinci yarıda bu puan farklarını kapatır.. Hatta şampiyon da olur..

Galatasaray’ın teknik kısmı belki bu şekilde düzelir ama yönetim sorunlarının da ortadan kalkması lazım. Dursun Özbek ve yönetim kurulunun camiadan tam anlamıyla güvenoyu alması şart. Eğer her gün yönetim eleştirilir ve tribünler istifaya çağırırsa o kulüpten başarı beklemek mümkün olmaz.

Başkan Özbek camiaya güven vermek istiyorsa ara transferde gerekli adımları atıp Galatasaray’ın güçlenmesini sağlamalıdır..

Aslan güçsüz olursa ne Dursun Özbek kalır, ne de Mustafa Denizli..