Operasyonla bile yıkılmayacaksın

Konyaspor, seyirci desteği, puan durumu ve Trabzonspor’un içinde yaşadığı sıkıntıyı iyi harmanlamış. Trabzonspor’da ise futbolcular durumun kritikliğini görüyorlar; kurtulmak için gönülden mücadele etmeye çalışıyorlar ama çoğuna forma bol geliyor. Trabzon buna rağmen maça her zamanki gibi olumlu başladı ama gel gör ki savunma denen kurguyu bugüne kadar kuramadıkları için araya atılan her top pozisyon oldu. Savunma yine çok bariz kademe hatasından golü yedirdi. Akabinde Sefa beraberlik şansını kullanamadı. İlk yarı tamamen Konyaspor’un baskısı ile devam etti.

Trabzon adına maç boyunca olumlu sinyal hiç gelmedi. Aklı başında herkes şunu görüyor ki, Trabzon üstüne içerden ve dışardan çok oyun oynanmış.

Artık olan olmuş; camianın hakiki dostları önümüzdeki haftadan itibaren Trabzon için silkinme ve bu organizasyonu kuranları hüsrana uğratma haftaları başlıyor. Artık futbolculara fiziki idmana bile gerek yok.

Moral moral moral. Ortam öyle hale geldi ki, sakatlığı geçen bile geçti demeye korkuyor. Trabzonlu futbolcuların yine bunun altından kalkabilecek kadar yürekli olduklarını düşünmek istiyorum. Ufacık bir kıvılcım ateşi büyütecektir. futbol olarak Trabzon’a bir şeyler yazmanın artık çok önemi yok. Hayırlısı ile maçlar bitince Süleyman Hurma ve Burak Gürdal’dan Trabzon’un niye bu sıkıntıları çektiğini; bildiklerini İngilizce anlatmalarını isteyeceğim. Ayrıca bunlara görev verip bize hakaret edenlerin de bildikleri tek dil olan Türkçe ile bildiklerini anlatmalarını isteyeceğim.

Sahanın en iyisi ağır bir kararla ikinci sarıdan kırmızı gören PAF takımından Ramazan. Gerçi bu sıkıntıya düşülmesinde hakem camiasının da çok etkisi oldu. Trabzonsporlu futbolcular da bu tuzağa düştüler.  Mesela Muhammet’e gösterilen sarı kart tamamen hakem acemiliği. Zaten eksik olan Trabzonspor’da hakem hatasından haftaya Muhammet yok.