Orantısız güç kullanma ey Fransa!

Hatırlayın PKK terörüyle mücadele eden Türkiye’ye batı dünyası ‘orantısız güç kullanma’ uyarısında bulunuyordu. 

Şimdi aynı batı ne diyor ‘merhametsizce ve acımasızca vuracağız.’ Sonra uçaklar havalanıyor ve terör örgütünün merkezi olarak bilinen şehri bombalıyor. (Fransa, Rakka’daki DAİŞ’in eğitim merkezlerini, silah depolarını vurmuş! Aylardır DAİŞ’i bombalayan koalisyon güçleri ne yapmış!)

Şimdi biz Fransa’yı ikaz etsek ‘aman orantısız güç kullanma’ desek yakışık alır mı?

Almaz.

***

Ne diyordu Merkel ‘seçimden sonra Kürtlerle masaya oturun’ Kürtlerden maksadı Kürt vatandaşlar değil tabii ki maksadı terörist PKK.

Düşünün bir terör örgütü Köln’ün bir banliyösünü işgal etse, güvenlik güçleri girmesin diye hendekler kazsa, ‘Alman devletinin valisini emniyetini tanımıyoruz’ dese ve silahlı direnişe geçse, Türkiye başbakanı da Alman hükümetine ‘Onlarla masaya oturun’ dese yakışık alır mı?

Almaz.

***

ABD’ye karşı terörist eylemler yapan bir terör örgütünün ABD’ye komşu bir ülkedeki uzantısına Türkiye silah yardımı yapsa yakışık alır mı?

Almaz.

***

Türkiye, halkını katleden bir zalim devlet reisine yardım etse, Rusya da o zalime karşı tavır alsa. Türkiye uçaklarını gönderip zalim devlet reisine yardım ediyorum diyerek Rusya’nın desteklediği ılımlı muhalifleri de bombalasa ve sivilleri öldürse yakışık alır mı?

Almaz.

***

Türkiye BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olsa ve Rusya ve Çin’in mazlumları korumak için getirdiği bütün kararları veto etse yakışık alır mı?

Almaz.

***

Şimdi düşünün terör örgütlerini dolaylı/dolaysız destekleyen ve şu anda terör örgütlerinin bataklığı haline gelen Irak ve Suriye’deki kaosun failleri olan devlet ricali yüzleri kızarmadan G20 toplantısına geliyorlar ve hiçbir sorumluluk duygusu taşımaksızın terörle mücadeleden söz edebiliyorlar.

PKK terör örgütünün destekleyen koruyan ve kollayan batı devletleri, Irak’ı Afganistan’ı kaosa teslim eden ve PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye açıkça yardım eden ABD, Suriye’de zalim düzene yardım edip sivilleri bombalayan Rusya, Güvenlik Konseyi’nde terörün kaynağı olan zalimlere karşı alınan kararları veto eden Çin ve İsrail işgaline ve zulmüne sesini çıkarmayan devlet ricali G20’de terörle mücadele edebiyatı yapıyorlar!

***

Türkiye ev sahipliği yaptığı bu toplantı boyunca onların bu ayıplarını sık sık gündeme getirerek ikaz görevini fazlasıyla yerine getirdi.

Ders aldılar mı yoksa ders almak için terörün Fransa misali kendilerini vurmasını mı bekleyecekler göreceğiz.

Temennim Antalya toplantısının bir milat olmasıydı, inşallah olur.

***

Lakin çoğunluğu zulme destek olan yönetimlerden oluşan G20 üyelerine pek bir şey diyemiyorum. Onların çoğu tek millet olarak ümmete karşı kendilerince doğru olanı yapıyorlar.

Elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz.

Asıl olması gereken halkı Müslüman devletlerin kendilerine çeki düzen vererek sorunlarını kendi aralarında çözmeleridir.

Maalesef asıl sorun İslam dünyasında!

Teselli bulduğumuz tek şey Türkiye’nin bu bağlamda da doğru çizgi üzerinde olmasıdır.

Buna da şükür.