‘Ordu elden gidiyor’ diyor yobaz militaristler!

Bakıyoruz da emekli subay ya da sivil militaristler “Ordu elden gidiyor” diye bas bas bağırıyor! 

Bunlar iktidarın orduyu yeniden yapılandırmasının orduyu güçsüzleştireceğini, emir-komuta birliğini bozacağını söyleyip duruyor.

Oysa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Ordunun yeniden yapılandırılmasından askeri makamlar memnun; emir komuta zincirinin bozulacağına dair herhangi bir endişeleri de yok” şeklinde konuşuyor.

Demek ki iktidarın orduyu yeniden yapılandırmasını, orduyu yönetenler de onaylıyor.

Buna rağmen emekli subay ya da sivil militaristler, başta Aydın Doğan medyası olmak üzere, medya kanallarında neredeyse her gün “Ordu elden gidiyor” diye milletin zihnini bombalıyor.

Ordudaki değişime karşı çıkan bu yobaz militaristlerin dediğinin tersine, elbette ordu elden gitmiyor.

Ordu onların elinden gidiyor!

Nitekim Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Orduyu bir daha darbe yapamayacak şekilde düzenlemekteyiz. Türkiye’de silahlı gücün tek elde toplanmasının önüne geçecek bir sistem getirmekteyiz” diyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı’na bağlanacak olması, Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı’na, Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması, darbeci yetiştiren askeri liselerin kapatılması, polisin de ağır silahlarla donatılması gibi adımları iktidar bu nedenle atıyor.

Subay yetiştiren okulların darbeci zihniyetten arındırılmasından, silahlı gücün tek elde toplanmasının sonlandırılmasından bu militaristlerin rahatsız olmalarının nedeni belli değil mi?

Belli ki bu militaristlerin rahatsızlıklarının nedeni, ordunun bir daha darbe yapamayacak hale getirilmesi.

İşte ülkemizde demokratik seçimlerin başlangıç tarihi olan 14 Mayıs 1950’den beri askeri darbe ya da darbe girişimlerinin listesi:

- 8-9 Haziran 1950 darbe girişiminin önlenmesi.

- 1957-58 darbe planının önlenmesi.

- 27 Mayıs 1960 darbesi.

- 22 Şubat 1962 darbe girişimi.

- 20 Mayıs 1969 darbe girişimi.

- 9 Mart 1971 darbe girişimi.

- 12 Mart 1971 darbesi.

- 12 Eylül 1980 darbesi.

- 28 Şubat 1997 darbesi.

- 27 Nisan 2007 muhtırası.

- 15 Temmuz 2016 darbe girişimi.

Yani 66 yılda 11 darbe ya da darbe girişimi.

Bu da demektir ki her altı yılda ya bir darbe ya da darbe girişimi.

Peki bu devam edip gitsin mi?

Milletin parasıyla okutulan, milletin parasıyla alınmış silahlarla donatılan subaylar, her altı yılda bir milletin seçtiği iktidarı devirmeye girişsin mi?

Darbeci zihniyetle subay yetiştirilmesine, ordunun darbeci yapısına karşı tedbirler geliştirilmesin mi?

Ordu yeniden yapılandırılıp sivilleştirilmesin mi?  

İşte ordunun bu amaçla yeniden yapılandırılmasına karşı emekli subay ya da sivil militaristler “Ordu elden gidiyor” diye bas bas bağırıyor.

Milletin seçtiği iktidarlara karşı her altı yılda bir kullanmaya kalkıştıkları darbe silahının ellerinden alınacak olması, belli ki bunları çileden çıkartıyor.

Ve belli ki emekli subay ya da sivil bu militaristler “Ordu elden gidiyor” derken, aslında “Ordu elimizden gidiyor” demek istiyor!