Örgüt içi sorgulama asıl şimdi başlayacak

Paris suikasti, içinde her şeyi barındıran garip bir hikaye şeklinde gündemdeki yerini koruyor.

Politik sempatisi nedeniyle Ömer Güney’in örgüte yaklaşmadığı bilgisi şu anda elimizdeki nadir kesinleşmiş bilgilerden.

Kim neden onu kullandı, bu soru da belki hiç yanıt bulmayacak.

Türkiye’yi suçlayan çevreler, başka bir ülkede bu tür bir operasyon yapmanın getireceği diplomatik ve uluslararası sonuçları gözardı ettikleri için, bu senaryoyu bir kalemde silelim derim.

Suikastte net bir bilgi yok

Bu tür bir operasyondan, Kürt sorununu çözmek isteyen bir Türkiye’nin ne uzun zamanda, ne de kısa zamanda küçücük bir çıkarı dahi olamaz. Ancak Türkiye içi unsurların tamamı için geçerli değil elbette bu tez...

Ömer Güney’in suikast anında orada olduğu dışında da netleşmiş bir bilgi yok. Suikastçilere kapıyı açmış olabileceğinden, tek başına üç kadını öldürmüş olabileceğine dair farklı senaryolardan bahsedilebilir.

Şurası kesin ki, Ömer Güney profilindeki bir isim Sakine Cansız’a yakın olmayı başarmış, onunla tesadüfen değil, pek çok kez çeşitli ortamlarda yardımcısı olarak bulunmuş.

Fransa’da bulunan PKK’ya yakın dernekler çevresinde bulunan kişiler fazla eğitimli değil, çoğunlukla işçi ya da işsiz. Dolayısıyla Fransızcası iyi denebilecek kişi sayısı elbette az. Ama bu demek değil ki, Ömer Güney, Sakine Cansız gibi bir isme valilik randevusu sırasında eşlik edebilecek tek kişiydi!

İşte bu noktanın hesabı, örgüt tarafından Fransa’daki yapıya kesilecek gibi görülüyor.

Ömer Güney ile arasına mesafe koyan Fransa’daki PKK yapılanması, bunun açıklamasını yapmak zorunda, gelen haberlere göre.

Bu nedenle önemli bir iç hesaplaşma başlayacak gibi görünüyor.

Hatta örgütten iyi haber alan kaynaklara göre, örgütün bütün Fransa yapılanmasından özeleştiri istenecek gibi görünüyor.

İslamofobi tartışacağız

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Medya Derneği çok önemli bir buluşma gerçekleştiriyor.

Avrupa ülkelerinde, batıda İslamofobi ve çözüm önerileri tartışılacak. Bu nedenle bir gazeteciler buluşması organize edildi.

İstanbul Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde bugün ve Pazar günü düzenlenecek olan buluşmada İslam düşmanlığını ve bunun basındaki yansımalarını, politik sonuçlarını enine boyuna tartışacağız.

Açılış konuşmasını İbrahim Kalın yapacak.

Bülent Keneş, Nuh Albayrak, Hilal Kaplan tartışmaya katkı sunacak meslektaşlarımız arasında.

Paris’teki gündemin yoğunluğuna rağmen kritik bir zamanda kritik bir tartışma olacağına inandığım için ben de yakından takip ettiğim bu dosyayla ilgili tartışmalara katkı sunmak üzere birkaç günlüğüne İstanbul’dayım.

İslam düşmanlığının tırmanışta olduğu bir dönemde önemli bir buluşma bu...

Bu tartışmanın sonuçlarını da detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım.