Orta sahayı alan kazanır

Birinci düğmeyi  yanlış deliğe soktuğu için yakasını bir araya getiremeyen Trabzonspor hatasını kabul etmeyip hala gömleğini düzeltmeye çalışıyor.

Halbuki birinci düğme yanlış deliğe girdiyse, düğmeleri tekrar çıkarıp yeni baştan iliklemekten başka çare yoktur.

Söylüyorum ders de almıyorlar.

Trabzonspor futbol takımıdır.

Futbol sahada oynanır.

Trabzonspor’u yönetenler, 2011’den sonra futbolu saha dışında oynamaya çalışıp elma ile armutu karıştırınca 4’üncü sezondur taraftarı üzüyorlar.

Yönetimin başı “tarihin en iyi kadrosunu kurduk” gibi absürt bir cümle kuruyor ama taraftarımız, “hop başkan, belki gönlümüzü hoş edecek kadro kurdun ama tarihin en iyi kadrosunu kurdum  dersen o zaman bize şampiyonluklar getiren abilerimize hakaret ediyor ve Trabzonspor’un tarihini bilmiyorsun” demiyor.. Üzücü olan da bu!!

Trabzonspor kadrosundaki futbolculara moral verilir saha dışı olaylardan uzak tutulursa mutlaka karşılığı alınacaktır. Ama gözüküyor ki bunu yapacak olanlar da durumun farkında değil.

Gelelim maça.. 15 günlük aradan faydalanarak yeni hocası ile Galatasaray maçının hazırlığını yapan Trabzonspor sahaya doğru kadro ile çıkarsa her türlü neticeyi alabilecek güçtedir.

Ama puan durumunun ne kadar kritik olduğu kalan maçlarının ne kadar güçlü rakiplerle olduğunun hesabı da yapılmalıdır. Rakibi ile orta sahada verecek olduğu mücadeleden üstün çıkarsa maçı kazanma ihtimali yüksektir. Ama esas olan orta sahayı kazanmaktır. Aksi takdirde savunma ile maçı bitirme ihtimali zayıftır.

Umut ve Burak ikilisi ile hücum edebilmek için mutlaka orta sahadan takviye almalıdır. İşte bu bağlantıyı Trabzonspor takımı kesebilirse oyun üstünlüğünü ele geçirebilir   

Trabzonspor, Galatasaray’ı yenerse başlıklar “İşte Ersun gerçeği, elini değdirdi Trabzonspor düzeldi” eğer yenilirse, “Ersun ne yapsın daha ilk maçı ilerde mutlaka toparlar” yani ne olursa olsun Trabzonspor’un hocası şimdiden maçın galibidir.

Kısaca zaman Ersun Yanal’ın lehine çalışıyor.