Ortak düşman Fenerbahçe!

Galatasaray, Trabzonspor ile oynadığı maçta tribünde “2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor, Arena’ya hoşgeldin” diye pankart açtı. Trabzon da bunu resmi sitesinde paylaştı.

***

Serdar Bali ise STAR'da, "Trabzonspor tezgaha düştü. Hadi diyelim ki ezeli ve ebedi rakibinin 19.05'te oynamasına rıza gösteriyorsun. Tamam da maç başlamadan sanki Galatasaray'ın şampiyon olmasını istermişsin tavırlarıyla şampiyonluk sevincine katılmaya, futbolcular olarak ne hakkınız var. Trabzonspor kendi şampiyon olamıyorsa tercih yapma hakkına sahip değildir. Kimin olacağı da Trabzonspor camiasını ilgilendirmemeli. Futbolcuların saha içindeki davranışlarının yetkililerin uyarmaması sonucu ortaya çıktığını düşünüyor ve sorumluları kınıyorum.... Eğer Galatasaray sempatizanlığı varsa açıkça söyleyin. Böyle bir Trabzonspor anlayışında benim yerim olamaz. Haddinizi bilin" ifadelerini kullanıyor.

***

Sonra Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Beyaz TV'ye "Galatasaraylılar ile bizim oyuncular tribüne gitmiş, alkışlanmışlar. Güzel algılanacak sahne olabilir belki ama Burak, Selçuk transferlerini unutturmamak için gitmemeliydiler. Sanırım görevi bırakan başkanlarına bir ironi yaptılar. Selçuk, çok akıllı bir futbolcu aldı bizimkileri götürdü. Takıldılar peşine. Kandırdı. Sonuçta Anadolu’dan gelenler kandırılıyor. Burak’ın açıklamaları da kendisi açısından hafifletici olamaz. Haberim olsa selama izin vermezdim. Aysal ‘Özür diliyoruz, oyuncularını ayarttık’ derse aramız düzelir. Fenerbahçe ile düşmanlık da ben olduğum sürece inşallah bitmeyecek. Benden sonrakiler düzeltebilir. Eğer ‘kupa sizin, utanıyoruz derlerse’ düzelebilir. İnsan utanır herkes suratıma şikeci diye bakarsa ben nasıl yürürüm caddede" açıklamasını yapıyor.

***

Serhat Ulueren ise Vatan'daki köşe yazısında, "Trabzonspor camiası ortaya çıkan tapelerden, mahkeme kararlarından 2011-2012 sezonu için kendisini şampiyon görebilir, üstelik böyle düşünmeleri hakkıdır ama Galatasaray'a ne oluyor? İşte tribünde manasız ve tahrik kokan pankartlar... Tabii işin doğrusu, bugün G.Saraylı Trabzon'a, Beşiktaş'a, Trabzonlu yine G.Saray'a, Beşiktaşlısı bu 3 takıma sevgi ve saygı gösteriyor. Fenerbahçe sağda ve solda taşlanıp küfür yiyorsa bunun tek sorumlusu Aziz Yıldırım'dır" diyor.
Ulueren, Fener'in başına ne geldiyse Aziz Yıldırım yüzünden geldiğini söyleme cüretinde bulunuyor.
Ama acaba öyle mi?
Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde futbolda;

1997-98 2.
1998-99 3.
1999-00 4.
2000-01 Şampiyon
2001-02 2.
2002-03 6.
2003-04 Şampiyon
2004-05 Şampiyon
2005-06 2.
2006-07 Şampiyon
2007-08 2.
2008-09 4.
2010-11 şampiyon
2011-12 2.
2012-13 2. oldu.

Kanarya ayrıca, 5'i Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde olmak üzere 6 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. Tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde yarı final oynadı. 29 yıl aradan sonra Türkiye Kupası'nı kazandırdı. 2002-2003 sezonunu 6. sırada bitiren Fenerbahçe sonrasındaki 10 sezonda 4. bitirdiği 2008-2009 dışında 9 sezonu ilk 2 içinde bitirdi, 4 şampiyonluk kazandı.
Sarı-Lacivertliler, Yıldırım'la basketbolda hem erkeklerde hem kızlarda sayısız kupa kazandı, voleybolda keza kupalara ambargo koydu.
Başta Galatasaray olmak üzere rakiplerine deyim yerindeyse nal toplattı. Atletizmde, masa tenisinde, boksta, yüzmede önemli başarılar elde etti.
Yoksa Aziz Yıldırım'ın istenmemesinin, Fenerbahçe düşmanlığı yapılmasının nedeni bunlar olabilir mi?

***

Son bir paragraf da Fatih Terim için... Galatasaray'ın sözüm ona "İmparator" lakaplı teknik patronu Fatih Terim, şampiyonluk seremonisinde ağzında cikletle çıkıyor, yayıncı kuruluşun mikrofonlarına konuşuyor. Erman Toroğlu'na bir önerim var, Meireles'in G.Saraylılar'a yaptığı hareketi "Palamutu yakaladı, aha şimdi tutuyor, avuçluyor... v.b. " ballandıra ballandıra anlatıyor ya. Ben de Terim'in cikleti şişirip şişirip ne zaman balon patlatacağını çok bekledim. Bu konuya da bir el atarsa sevinirim...