Ortalık toz duman

Fenerbahçe, Ersun Yanal’la yeni bir futbol anlayışıyla lige başlangıç yaptı. Konya karşısında 2-0 önde götürmüş olduğu maçı 3-2 kaybedince koskoca bir hüsran yaşadı. Daha sonraki maçlarda ise 5’te 5 yaparak şimdilik zirveye oturan oldu. Belkide çok iç açıcı bir futbol sergilemeyen Fenerbahçe, ne olursa olsun maçları kazanarak yoluna devam etmeye başladı. Sow kavgasıyla birlikte Ersun Yanal kısa metrajlı tartışılan oldu.

Ama şu da biline ki, yabancı futbolcuların sayısının fazlalığından kadro kurmakta belirli rotasyonları değerlendirmeye başladı. Örneğin Emenike’ye de Baroni’ye de, Yobo’ya da kadroda yer vermeyen oldu. Teknik direktörlerin kararlarına saygı göstermemiz lazım. Kazanıyorsa bir bildiği var demektir.

Fenerbahçe iyi yolda gözüküyor. Belki çok iyi futbol sergilemiyor ama kazanıyor. Kazanan teknik direktör ve futbolcuları fazla eleştirilmez. Çünkü kazanıyorlar. Fenerbahçe’nin yolu açık. Ersun Yanal hala kadro arayışı içinde. Bir zaman gelecek ki, belkide şampiyon olacak. O zaman şu aşamada ne Ersun Yanal’ı ne de Fenerbahçeli futbolcuların performansları eleştirilemez. Çünkü kazanarak bugünlere geldiler.

Gelelelim Galasaray’a.. Sarı-Kırmızılılar garip bir şekilde liderler kavgası içine girdi. Ünal Aysal ile Fatih Terim’in birbirlerine almış oldukları tavırlar koskoca Galatasaray camiasına zarar verdi. Takım olarak iyi bir başlangıç yapmadı lige. Ama daha sezonun başındayken bir başkan bir teknik direktör böylesine kavgaların içine girmemeliydiler. Zararı gören Galatasaray camiasıdır. Fatih’in ayrılması görevine son verilmiş şeklinde oldu. Fatih’in görevine bu şekilde son verilmesi etik değerlere de ters düştü. Şimdi de Mancini ile yoluna devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun derim, başka da bir şey söylemem.

Beşiktaş’a gelirsek; Biliç ile çok süper başlangıç yaptı. 1453 Taraftar Grubu, Biliç’in de Beşiktaş’ın da yoluna taş koyan oldu. Son Antalyaspor mağlubiyeti de iyi giden Beşiktaş’ın yoluna kesik attı. Trabzonspor ise Avrupa kupalarında ve ön elemelerinde inanılmaz başarılar sergileyen oldu. Trabzonspor ligde aynı düzeyde görüntü sergileyemedi. İyi bir kadrosu, çok iyi bir kalecisi var. Savunmayı da sağlam tutarak Henrique ile de gol yollarında başarıları elde eden oldu. Kısacası Trabzon’un ligimize de renk katacak takımlarından biri olrduğunu söyleyip yazıyı noktalıyorum.