Osmanlı ilk yılında Avrupa’da tarih yazdı

Süper Lig’de geçtiğimiz haftayı Karabükspor karşısında aldığı galibiyetle kapatıp moral bulan Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Zürich karşısında iplerin tamamen elinde olduğu ve yenilmediği takdirde guruptan çıkabileceği, yenerse de birinci olabileceği bir maç oynadı.

L Grubu’nda son maçlara çıkarken sadece yedi puanlı Osmanlıspor değil, dün akşamki rakibi Zürich ile birlikte İspanyol Villarreal ve Rumen Steaua Bükreş takımları da altışar puana sahip olup, galip geldikleri takdirde ilk ikiye girip gruptan çıkmayı garinti altına alacaklardı. Tarihlerinde ilk kez katıldıkları bu turnuvada gruptan çıkma adına bir sıkıntı yaşamamak ve galip gelebilmek için, Osmanlıspor teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay iki yerli futbolcu Numan Çürüksu ve Mehmet Güven haricinde sahaya dokuz yabancı ile çıkmayı tercih etti.

Oyunun ilk yarısına daha hızlı başlayan ve ekibimizin kalesinde sağdan, soldan yaptığı ataklar ile tehlike yaratan Zürih takımı olmasına rağmen, özellikle Numan Çürüksu, yerinde müdahaleleri ile tehlikelerin büyümesine engel oldu. Daha sonraki dakikalarda ise dengeyi sağlayan Osmanlıspor, oyunu rakip kaleye yığmasına rağmen topu golcüleri buluşturabilip gol olabilecek nitelikte bir pozisyon yaratamayınca ilk yarı golsüz sona erdi.

 İkinci yarıya daha akıllı ve dengeli baş- layan Osmanlıspor rakip kalede yarattığı ilk tehlikeli pozisyonda Webo ile golü bulamadı. Atalarını sıklaştıran temsilcimiz Delarge’ın güzel hareketleri sonrasında harika vuruşu ile golü yakalayarak grup birinciliğini de garantilemiş oldu. Erdal Kılıçarslan skoru perçinledi. UEFA Hakem Kurulu’nun şampiyonlar ligi grup maçlarında da görev verdigi 36 yaşındaki Slovenyalı hakem Matej Juk dün akşam yardımcıları ile birlikte sonucu etkileyecek bir hata yapmadı.