Osmanlıspor Fener’i uyuttu

Kendi evinde zorlanarak kazandığı Kayserispor maçından sonra, ertenmesi nedeniyle Galatasaray derbisini oynayamayan Fenerbahçe, milli takım arası nedeniyle geçtiğimiz haftayı da boş geçince, tam 3 haftalık aradan sonra Osmanlıspor maçını oynamak zorunda kaldı.

Önümüzdeki cumartesi günü ligin başarılı ekibi Torku Konyaspor’un sahasında çok zorlu bir maça çıkıp ardından da hafta arası Galatasaray ile yine deplasmanda oynayacak olan Sarı-Lacivertli ekip, hesap etmediği puan kaybı ile karşılaştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira savunmada Caner’in yerine Hasan Ali’yi tercih ederken orta alanda ise Ozan Tufan’a forma vererek savunma özellikli üç oyuncuyu bir araya getirdi. Son haftaların formda oyuncuları Alper  ve Volkan Şen ilk onbirdeki yerlerini alırken bu sezonun flaş transferi Nani ise yedek kulübesindeydi. Van Persie ile Fernandao arasındaki rekabette formayı alan isim ise Hollandalı yıldız oldu.

Osmanlıspor, Fenerbahçe önünde de oldukça dirençli oynadı. Oyunun ilk yarısında kısır orta alan yapısı içerisinde bir tane dahi gol pozisyonu ütetemeyen Fenerbahçe’yi izledik. Osmanlıspor da Pierre Webo rakip stoperlere ileride baskı uygulayarak onların topu oyuna sokmasını engel olurken, orta alan oyuncuları da alan daraltıp Fenerbahçe forvetlerinin top ile buluşmasını önlediler. Fenerbahçe yaratıcı oyuncu eksikliğini hissetti.  İkinci yarıya Josef in yerine Diego ile başlayan Fenerbahçe daha sonra da Nani ve Fernandao’ yu sahaya sürüp gol atma adına tüm riskleri almasına rağmen skoru bir türlü bulamayınca maç başladığı gibi bitti .

Bu sezon daha önce Fenerbahçe’nin iki maçında düdük çalan hakem Ali Palabıyık dünkü müsabakada takdir haklarını genelde ev sahibi takım lehine kullandı. İlk yarıda Josef ve Musa’ya göstediği sarı kartlar doğruydu. İkinci yarıda Volkan Şen’in rakip ceza alanında yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğruydu. Mehmet’in ayağına gaddarca basan Fernandao’ya kırmızı kartı gösteremedi.