Osmanlıspor istediğini aldı

Villareal gibi bir İspanyol takımının önünde grubunu birinci bitiren temsilcimiz Osmanlıspor ile Apoel’in ardından grubunu ikinci sırada bitirerek son 32 turuna kalan Yunanistan temsilcisi Olympiakos arasındaki mücadelede istediğini alan Osmanlıspor oldu. 

İlk 45 dakika içinde daha etkili görünen Yunan temsilcisi Olympiakos, Osmanlıspor’un başarılı savunması karşısında istediği golü bulamamazken, temsilcimiz ise akıllı ve dengeli oyunu ile istediğini alarak soyunma odasına girmeyi başardı. İkinci yarıda da akıllı ve arzulu mücadelesini sürdüren temsilcimiz müsabakayı gol yemeden tamamlayıp rövanş için önemli bir avantaj elde etti.

İster tur atlasın, isterse atlamasın bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı sonuçlarla, gruptan lider çıkmayı başarması ve ülkemiz adına toplamış olduğu puanlar ile Osmanlıspor takımı her türlü övgüyü hak ediyor. 

Maçın Fransız hakemi Ruddy Buquet kartlarını doğru kullandı ve oyun içinde önemli bir hata yapmadan bu mücadeleyi başarı ile tamamladı. Maçın ilk yarısında Olympiakos takımından Figueiras ve Retsos’a, Osmanlıspor’dan Carlos ve Ndiaye’ye yapmış oldukları kural dışı fauller nedeniyle göstermiş olduğu sarı kartlar doğruydu. Yine Olympiakos’tan Fortounis’e kendisini aldatmaya yönelik hareketinden dolayı yerinde bir sarı kart gösterdi. 

İkinci yarıda da  Pinto, Numan Çürüksu ve Botia’ya göstermiş olduğu sarı kartlar  doğruydu.

Prochazka’ya tekme atan Viena’ya çıkardığı kırmızı kart ise çok yerindeydi.