Osmanlıspor’dan buraya kadar

UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı maçlarda oldukça başarılı olan ve ilk kez mücadele ettiği bu alanda grubunu birinci olarak bitirme başarısı gösteren, son o32 turu ilk ayağında da Yunan rakibi Olympiakos karşısında gol yemeden ülkemize dönmeyi başaran temsilcimiz Osmanlıspor,rövanşta istediği sonucu elde edemeyince Avrupa’ya “Elveda” demek zorunda kaldı. 

Oyunun ilk yarısında baskılı oynayan, rakip sahada gol arayan taraf olan temsilcimiz, Olympiakos kalecisi Leali’yi geçemeyince soyunma odasına istediği golü bulamadan gitmek zorunda kaldı. Bu devrede özellikle sağ kanattan Maher’in getirdiği toplarda Webo ve Regattin ile gol arayan Osmanlıspor’un bu baskısı ne yazıkki gol getirmedi.

Oyunun ikinci yarısına gol atma umuduyla başlayan Osmanlıspor ummadığı bir anda Karim Ansarifard’ın ayağından yediği şok gol ile 1-0 yenik duruma düştü. Yediği gol Osmanlıspor üzerinde şaşkınlık yaratırken, Yunan temsilcisi Olympiakos’a hem moral hem de direnç sağladı.

Oyunu çevirmek için Tiago Pinto’nun yerine Muhammed Bayır’ı alarak hamle yapmayı düşünen Osmanlıspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın bu düşüncesi de gerçeğe dönüşmedi ve misafir takım Tarik Elyounoussi’nin ayağından ikinci golü bulunca temsilcimizin tur umutları da başka bir bahara kalmış oldu. 

Elenmesine rağmen temsilcimiz Osmanlıspor’a ülke puanına katkılarından dolayı teşekkür etmek gerekir. Maçın 38 yaşındaki Macar hakemi İstvan Vad 11 yıldır uluslararası alanda düdük çalan ve Şampiyonlar Ligi gruplarında iki tane müsabaka yönetmiş deneyimli bir isim. 

Dün akşamki oyunda ise sonucu etkileyecek önemli bir hata yapmadan maçı bitirmeyi başardı. Topsuz alanda kendisine itirazlarda bulunan Adam Maher’e haklı olarak sarı kart gösterdi.