Otel buluþmasý neden kamuoyundan gizlendi?

Ýsmail Küçükkaya ile Ekrem Ýmamoðlu’nun otel buluþmasý kimse kusura bakmasýn ama kepazeliðin daniskasýdýr. Neden kepazelik olduðunu arz edeyim. Bir gazetecinin mülakat öncesi mülakat yapacaðý kiþiyle ön görüþme yapmasý kadar doðal bi þey yoktur. Sorularýn yahut genel çerçevenin paylaþýlmasý da konuðun ona göre hazýrlýk yapabilmesi adýna önemlidir. Bakýn bu yanlýþ ya da ayýp deðildir. Bazen televizyon söyleþilerinde þöyle dendiðini duymuþsunuzdur; “Bu konuyu konuþacaðýmýzý bilseydim yanýmda bununla ilgili verileri getirirdim.” Hatýrlayýn. Yani bunda hiçbir problem yok. Problem nerede biliyor musunuz? Bu görüþmenin gizlenmesinde. Hani deseniz ki, ‘konusu açýlsaydý anlatýrlardý’. E açýldý o konu. Binali Yýldýrým; ‘Sorularý önceden almak istediðimi söyleyip beni suçladý o iddiayý da siz yalanladýnýz’ diyerek canlý yayýnda Ýsmail Küçükkaya’ya pas verdi. Tam yeriydi iþte. Neden kimse söylemedi otel buluþmasýný o gece? Arkadaþ sonuçta ben yayýna bakýyorum, bir ön buluþmanýn oluþturacaðý faydaya dair bir iz yok. Bir kez daha söyleyeyim olsa da önemi yok. Dahasý ön görüþme, bizim röportaj teknikleri dersinde olmasý gerektiðini öðütlediðimiz bir husus. ‘Konuðunuza sürpriz yapmayýn’ deriz mesleðe yeni baþlayanlara. Sorun bunun sýr gibi saklanmasýnda. Nedir yani! Önceden sorularý da vermiþ olsa zaten Ekrem Ýmamoðlu çuvalladý. Yalanlarýna yalanlar ekledi sürekli ve seçmen de bu rezaleti canlý canlý gördü. Fakat ön görüþmenin gizlenmiþ olmasýný kimse açýklayamýyor. Haydi þimdi ayýklayýn bu pirincin taþlarýný. 

 

CHP’nin içindeki darbeci gen her an harekete geçmeye hazýr

Mýsýr’ýn seçilmiþ ilk ve tek cumhurbaþkaný Muhammed Mursi’nin þehit olmasýyla birlikte faþist darbecilere alkýþ tutan CHP’lileri yeniden hatýrladýk. O günlerin modasýydý biliyorsunuz. FETÖ de açýktan Erdoðan’ýn adýný anmadan Mursi üzerinden mesaj verirdi hükümete. Ama CHP daha pervasýzdý bu konuda. Bugün hâlâ CHP’de siyaset yapan çok etkili isimler, darbeci cuntaya þakþakçýlýk yaparken ‘demokrasinin sandýktan ibaret olmadýðýný görün iþte’ diyordu.  Yani? Darbe de demokrasinin bir parçasýymýþ bunlara göre. Ýþte bu zihniyet mutlak iktidarýný tahkim etmek için, darbe yapmaktan da halký katletmekten de çekinmedi bugüne kadar. Geçin Mýsýr’ý. 15 Temmuz gecesi darbeci teröristler þerefine kadeh kaldýran Edirne Belediye baþkaný hâlâ o koltukta oturmaya devam ediyor, doðru mu? Ne anlatýyoruz o zaman burada? 

 

Ýçinde ‘e’ geçmeyen kitabýn içinde ‘e’ geçmeyen incelemesi

Ýdris Kartal. Kuruluþundan beri ‘Makas’ dergisinde kitap incelemeleri yazýyor. Keyifle de okuyoruz. Þimdi yine Bilimevi grubunun bir baþka iddialý edebiyat dergisi ‘Kitabýn Ortasý’ için muhteþem bir iþ yaptý Ýdris. Herhalde dünyada bir örneði daha yoktur… ‘E’ harfi kullanýlmadan yazýlmýþ bir kitabýn yine içinde ‘e’ harfi olmadan yapýlmýþ çevirisine, ‘e’ harfi kullanmadan inceleme yazýsý yazdý. Fransýz yazar Georgec Perec’in hiç ‘e’ harfi kullanmadan yazdýðý ‘La Disparition - Kayboluþ’ romanýný deðerlendiren Ýdris Kartal’ýn yazýsýný heyecanla okudum. En son Enis Batur, (‘Enis’ efendim, yanlýþ yazmadým) bir ‘Perec Kullanma Kýlavuzu’ yazmýþtý. ‘Yaþam Kullanma Kýlavuzu’ Ýçin ‘Perec Kullanma Kýlavuzu’. Zincirin son halkasý Ýdris’in ‘E’ kullanmadan yazdýðý bu kritik olsa gerek.