Otuz kuş gördüm hepsi beyazdı Gökyüzüne şehadet yazdı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında hainlere ilk kurşunu sıkan kahraman Ömer Halisdemir için Dursun Ali Erzincanlı şiir yazdı. Büyük ilgi gören ‘Otuz Kuş’ isimli şiiri görselleştirecek 6 dakikalık bir de film çekiliyor.

Ben, babamın en hüzünlü yanıyım/Ben, babamın aslan kahramanıyım/Öyle değil mi baba!/Gözlerin kıpkırmızı/Çok mu ağladın?/Baba, o geceyi birde benden dinle/Ama her zamanki gibi dinle/Tebessümle.

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir... Sadece babasının ‘aslan kahramanı’ değil, tüm Türkiye’nin hatta ümmetin de kahramanı... 15 Temmuz gecesi, Türkiye’nin geleceğine kasdeden hain kalkışmada, Cuntacıların elebaşlarından Semih Terzi’yi alnından tek kurşunla vurarak, darbeyi kolsuz ve bacaksız bırakan Ömer Halisdemir, olay gecesi, asker kılığına girmiş hainler tarafından 30 mermiyle şehit edildi. O artık bütün Türkiye’nin ve ümmetin minnetle anacağı evladı...

Şair Dursun Ali Erzincanlı 15 Temmuz direnişinin sembolü haline gelen Ömer Halisdemir için şiir yazdı. Erzincanlı, “Destan, şehit Ömer Halisdemir’in destanıydı. Ben sadece o destanı okumaya çalıştım” diyerek Halisdemir’in kahramanca duruşunu ‘30 Kuş’ şiiriyle dile getirdi. Büyük yankı gören şiir için şimdi de 6 dakikalık bir klip çekiliyor. Çekimlerine Kocaeli Başiskele’de dün akşam başlanan klibin önümüzdeki haftadan itibaren kamuya sunulması bekleniyor. Filmin yönetmen Ekrem Aydın uzun yıllar Almanya’da görsel ve grafik tasarım üzerine önemli çalışmalara imza atmış bir isim. Klibin yapımcılığını ise Halk Film adına Nazif Tunç üstleniyor. Tunç, 15 Temmuz’da şehadete koşanların tıpkı Bedir, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi mücadele verdiklerini hatırlatarak ‘Şehitlerimiz Türk devletinin sonsuza kadar yaşaması için kendi canlarını, kendi yuvalarını feda ettiler’ dedi. Şehit Halisdemir’in dilinden o geceyi anlatan Dursun Ali Erzincanlı’nın büyük yankı uyandıran “30 Kuş” isimli şiirini görselleştirmek istediklerini anlatan Tunç, klibin şehitlerimize saygı duruşu olduğunu hatırlattı. Yapımcı Tunç, önümüzdeki zaman diliminde edebiyattan sinemaya, tiyatrodan müziğe sanatın pek çok alanında 15 Temmuz kahramanlarına adanmış eserlerin ortaya çıkacağına inandığını da sözlerine ekledi.

30 KURŞUNA 30 KUŞ

Ömer Halisdemir’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde milletini sevenlerin varlığının delili olduğunu söyleyen şair Dursun Ali Erzincanlı da şehidimize sıkılan 30 kurşunu 30 kuş olarak ifade ettiğini söyledi. Erzincanlı, Türk çocuklarının, batılı kahramanlar yerine şehit Halisdemir gibi kahramanları tanıması gerektiğini düşünerek şiiri kaleme aldığını söyledi.

OTUZ KUŞ ŞİİRİNDEN BİR BÖLÜM

Rüyamda kanat sesleri duydum, mevsim yazdı.

Kanat seslerinin ardından,

Muhteşem bir koku yayıldı etrafa.

Sanki biraz gül biraz leylaktı.

Sonra otuz kuş gördüm, hepsi beyazdı.

Otuz kuş, gökyüzüne şehadet diye yazdı.

Bir ses duydum, sala sesiydi.

***

Meğer, gecesi vatanım için kâbus olacak bir güne uyanmışım.

Gökyüzünün yıldızlarını çalıp omuzlarına takan hain yüzler gördüm o gece.

Ruhları yoktu.

Korkar mı senin oğlun, korkmaz..

Korkmadım!

Zekai paşamı aradım.

“O makam senin namusundur Ömer.

Ben gelene kadar namusunu koru.

Gerekirse o vatan hainini vur.

Vazifenin sonunda şehadette var Ömer.

Hakkını bana helal et..”

Paşam, şehadet der demez,

Yine kulağıma kanat sesleri geldi.

Otuz kuş, gökyüzüne

şehadet diye yazdı.

Bir ses duydum, sala sesiydi.