Övünüyor musun?

Galatasaray ilk yarıda ve ikinci yarıda sahaya hiçbir şey yansıtamadı. Sarı-Kırmızılılar’da ikili mücadeleleri kazanan oyuncu göremedim. Anderlecht ise çok genç ve dinamik bir takım görüntüsü verdi bana. Önde baskıyla oyuna başlar dediğimiz Aslanlar’da ne Pandev ne Burak ne de Sneijder hiçbir çaba sarf etmedi.

Galatasaray takımında organizasyon yok. Kondisyon açısından da tel tel dökülen; sahada Avrupa arenasına yetmeyecek atletik yapısıyla  kötü bir Galatasaray takımı vardı.

Anderlecht baskı yapınca Galatasaray çok bocaladı. Belçika takımında her oyuncu o kadar çabuktu ki, toplu ve topsuz her alanda Galatasaray’dan üstündüler. Aynı  zamanda Anderlecht topu kaybeder kaybetmez hemen arkasına geçerek Galatasaray’a net pozisyon vermedi. Fiziksel açıdan Galatasaray’ın hazır olmadığı net olarak ortaya çıktı. Görünen o ki, Prandelli bu takımı fiziksel ve taktiksel olarak hazırlayamamış. Prandelli’ye bir sorum var: Bu Veysel’den ne bekliyorsun? Hiçbir katkısını göremedim. Tarık Çamdal’ı niye aldırdınız bu kadar para vererek Sayın Prandelli?

Makedon Pandev, İnter günlerindeki görüntüsünden çok uzak. Bruma ve Olcan takım kurgusunda nerede? Prandelli’nin ne yaptığını anlayan beri gelsin. Bir tek dikine oynayan, çabuk oynayan, gol pozisyonu arayan Sneijder var ama unutulmamalı ki, futbol takım oyunudur. Tek başına ne yapabilir ki?

Anderlecht 2. yarıda taktik disiplinden hiç taviz vermedi. Çok iyi savunma ve hücum yaptılar. Praet’le hak ettikleri golü buldular. Galatasaray birbirinden çok kopuk oynadı yardımlaşma da hiç yoktu. 90+2’de Burak’la gelen gol, “yenemiyorsan yenilme” kuralını işletti.

Sonuç olarak Galatasaray bu oyun anlayışı ve fiziksel açıdan kötü görüntüsü  ile Şampiyonlar Ligi’nde umut vermiyor. Eserinle övünüyor musun, sayın Ünal Aysal?