Oy için onurlarından vazgeçtiler

Batıcı Gezi ayaklanmasının 6. yılı… 

“Halk hareketi” diyorlardı… 

Arkalarında halkın olduğunu iddia ediyorlardı… 

Peki hâdisenin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra geldikleri nokta ne? 

31 Mart yerel seçimlerinde sandıktaki organize hırsızlıklarının ortaya çıkması sebebiyle 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi kazanmak için dilleri lâl oldu, gezi kelimesini lugatlarından sildiler! 

Bırakın Gezi ayaklanmasından bahsetmek, bayram gezmesinden bile bahsedemiyorlar! 

Neden? 

Hani Gezi halk hareketiydi? 

Hani Gezi’nin arkasında halk vardı? 

Mâdem Gezi ayaklanması halk hareketiydi, mâdem halkın desteklediği bir eylemdi niçin geçmiş senelerde yaptığınız gibi bu sene de öve öve anmıyorsunuz; daha doğrusu anamıyorsunuz? 

Biliyorum, 2013’deki gibi sokaklara çıkıp yol keserek, halkın malını yağmalayarak Batıcı Gezi ayaklanmasını anmak istiyorsunuz ama anamıyorsunuz? 

Çünkü, siz de biliyorsunuz ki Batıcı Gezi ayaklanması bir halk hareketi değildi, hele de halkın desteklediği bir hareket hiç değildi. 

Bu sebepten, seçim öncesi oy kaybı yaşamamak için gıkınız çıkmıyor, çıkamıyor. 

Batıcı Gezi ayaklanmasının halkta bir karşılığı olsaydı şimdi ‘kitle’lerinizi sokaklara dökmüştünüz. 

Batıcı Gezi ayaklanması, ABD emperyalizminin medya unsuru CNN’nin canlı yayın aracının Taksim’de ‘devrimciler’ tarafından korumaya alınıp yerel medyanın canlı yayın araçlarının yakıldığı bir ayaklanmadır!.. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene Batıcı Gezi ayaklanmasının arkasında kimler olduğuna dair ifşâatını hatırlayalım: “Tarih elbette milletimizin kahramanlığı cesaretiyle birlikte ana muhalefet partisinin her konuda nasıl ülkesinin karşısında yer aldığını da yazacak. Dün yine bu partinin başındaki zat çıkmış, Gezi olaylarını öven, Gezici vandalları yücelten, bunun üzerinden bizi itham eden zırvalar beyan etmiş. Düşünebiliyor musun? Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi. Şu anda içerde. (Osman Kavala, YK) Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi Soros. Bu adam dünyada milletleri bölmek, parçalamakla adeta birilerini görevlendiren, parası bol ve bu paraları da bu şekilde tüketen birisidir. Türkiye'deki temsilcisi de babadan zengin ve bu imkanlarını da bu ülkeyi parçalayıp bölen; işte bu özellikle terör eylemlerine karşı her türlü bu noktada desteği veren kişi." 

Soros’un çocukları ayaklanmalarını bizlere halk hareketi diye yutturacaklardı da çok şükür ayaklanmanın henüz 6. yılında kendileri de hâl diliyle halk hareketi olmadıklarını itiraf ettiler. 

Fena sıkıştılar. Bir taraftan, “Ekrem İmamoğlu seçilirse İSPARK’ı HDP/PKK’ya verir. Bu da İstanbul’un göbeğinde 10 bin Kandil terör üssü açılması demektir” deyip ardından “Ama her şeye rağmen İmamoğlu’nu destekleyeceğiz” diyerek mahkûmiyetlerini ilan edenler… Diğer tarafta ise “Onurumuz” dedikleri Batıcı Gezi ayaklanmasının yıldönümünde bir oy uğruna ‘Gezi devrimi’nden bahsedememeleri! 

Ne kadar onursuzca; “konuş” diyorlar konuşuyorlar, “sus” diyorlar susuyorlar, “sokağa çıkın” diyorlar sokağa çıkıyorlar, “yakın yıkın” diyorlar yakıp yıkıyorlar! 

Arkadaşlar emperyalizmin kucağında devrimcilik oynuyorlar! 

IBAN’larınızı yazın da bayram harçlığı göndereyim; babanız Soros kadar olamasam da…