Romantik Komedi 2 kent hayatýna iliþkin yeni bir tartýþma yarattý. Filmin öne çýkan oyuncularý Öykü Çelik ve Gürgen Öz’e tabularý, evliliði ve sinemayý sorduk.
ROMANTÝK Komedi 2 ilk filmde olduðu gibi izleyiciden büyük ilgi gördü. Filmin oyuncu kadrosuna yeni katýlan Öykü Çelik filmde Gürgen Öz’ün canlandýrdýðý çapkýn erkeðin sevgilisi rolünde. Çok da alýþýk olmadýðýmýz bir kadýn profili çiziyor ve Öz de zaten buna vuruluyor. Biz de iki oyuncuyla filmleri, canlandýrdýklarý karakterlerin özel yaþamlarýyla baðlantýsýný konuþtuk.
-Romantik Komedi 2 filmi projesine nasýl dahil oldunuz?
Ö.Ç: Romantik Komedi 1 Türkiye’de eþi olmayan senaryo ve görüntü kalitesine sahipti. Bunun içinde olmak öncelikle çok cezbetti. Çünkü böyle ilklerin olduðu iþlerde bulunmayý her oyuncu ister. Dizide oynadýðým zýt bir karakter olan Bahar’ý da baþka bir yüzümü gösterebileceðim fýrsat olarak düþündüm.
G.Ö: Devam filmi fikri hoþuma gitti. Senaryoyu okuduðumda karakterin çok eðlenceli yazýldýðýný gördüm ve bu iyi zemin üstüne çok keyifli doðaçlamalar yapabileceðimi fark ettim.
-Filmdeki rolünüzle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?
Ö.Ç: Gürgen’in (Öz) oynadýðý bir karakter var. Bu karakter çok anti-iliþki adamý, olanlarý da bozmaya yönelik bir görevi var. Ýliþki anlamýnda bu kadar sorumsuz, çapkýn bir adam nasýl bir kýza aþýk olur? “Böyle bir kýza aþýk olur” cevabý aslýnda.
-Canlandýrdýðýnýz Yiðit karakteri iliþkilere dair çatýþmalar yaþýyor. Bu karakterin gerçek hayatla örtüþen yönleri de var mý?
G.Ö: Bazýlarý kesinlikle doðru.
-Sizce evlilik bir erkeðin özgürlüðünü ve yaratýcýlýðýný kýsýtlayan bir kurum mudur?
G.Ö: Bu iliþkinize baðlý. Ýki taraf da kendiyle barýþýksa ve birbirlerine hükmetmeye çalýþmak yerine sevgiyle, eðlenceli bir arkadaþlýk içinde ortak bir alan yaratabilmiþlerse bir sorun çýkacaðýný sanmýyorum.
-Filmde Öykü Çelik ciddi bir performans sergiliyor. Bu sizin de performansýnýzý artýrdý mý?
G.Ö: Kesinlikle. Çok eðlendik.
TABULARI KIRMAYI TERCÝH ETTÝM
-Romantik Komedi 2 komedi olsa bile sýnýfsal bir bakýþ açýsý ve eleþtirisi de hissediliyor gibi.
G.Ö: Daha ziyade toplumsal. Türk toplumundaki erkek imajý, kadýn-erkek iliþkilerindeki sessiz tabular, vb... Karakteri bu tabularý kýran, onlara aykýrý davranan bir tavýr üzerine kurmayý tercih ettim.
-Bu filmde her karaktere bir komedi unsuru eklenmiþ. Dizideki rolünüz ile filmdeki karakteriniz çok uyuþmuyor gibi. Zorlandýðýnýz anlar oldu mu?
Ö.Ç: Daha önce komedi dizisinde de oynadým. Romantik Komedi’de komik olmak için ekstra bir þey yapmama gerek kalmadý çünkü senaryo ve durumlar o kadar komik bir hale geliyor ki o an benim bakýþým, mimiðim ya da tepkim senaryoda yazýyor zaten. Benim için dikilmiþ bir kýyafeti giymiþ gibi oldum. Daha büyük bir komedi olsaydý örneklerini araþtýrmaya girerdim, ne katabilirim, nereden ne birleþtiribelirim gibi düþünürdüm.
-Bir hazýrlýk yaptýnýz mý?
Ö.Ç: Kýzýn tarzý belliydi.‘Kýyafeti ve saçý nasýl olsun?’ diye düþündüm. Karakter o kadar net ki bir yere kadar benimle örtüþüyor. Ergenlik dönemlerinde biraz daha serseri, agresif olmamdan biraz aldým. Ama bazý yerlerin benimle hiç alakasý yok, yanlýþ anlaþýlmasýn yani.
-Ne kadar profesyonel olunsa da filmdeki karakterden bir þeyler oyuncu üzerinde kalýyordur. Siz de bunu yaþadýnýz mý?
Ö.Ç: Tabii ki biz karakterlere katýyoruz. Öykü’nün yaptýðý mimiði yapýyor Bahar, kim olursa olsun oynadýðým karakter ama “Acaba ben ondan bir þey alýyor muyum? Acaba ben o karakterden bir tepki alýyor muyum, benim vermeyeceðim bir tepkiyi veriyor mesela. O tepkiyi ben zaman içerisinde kullanýyor muyum?” diyorum. Onu çözemedim, biraz tecrübe gerekiyor belki.
30 YAÞIMDA ÇÖKMEYE HAZIRIM
-Erkek oyuncularda jön, kadýn oyuncularda güzellik aranýyor ki siz de o kategoridesiniz. Ama bir yol ayrýmý gelecek. O zaman fizikten çok oyunculuða dayanan rollere yönelir misiniz?
Ö.Ç: Ben bu iþe ilk baþladýðým zaman gittiðim herhangi bir iþ görüþmesinde bana benzeyen en az 10 tane kýzla karþýlaþýyordum. En az 10, ortalama 15 civarý. Renkler olmasa da fizik, fizik olmasa gözler... Onlarýn arasýndan sýyrýlmak zaten bir baþarý. Bir iþ görüþmesine gidersiniz, sizin özelliklerinize sahip 20 kiþi vardýr ama siz seçilirsiniz. Bir tanesinin sosyal zekasý yüksektir, benim de yeteneðim diðerinden yüksektir gibi. Güzelliðimden tabii ki bir þey kaybetmeyi düþünmüyorum ama bir ayrýma geldiði zaman ben zaten o doluluða göre hayat planlamamý yapmýþ haldeyim. 30 yaþýmda da çöksem hazýr olmuþ olacaðým.
-Bu hazýrlýk dediðiniz þey nedir?
Ö.Ç: Ýnsan psikolojisi ve tepkileri. Bunun kötü etkisi, sosyal hayatýmda kimseye kýzamýyor oluþum, herkesin bir nedeni var çünkü. Ýki gün birisi geliyor yurtdýþýndan, üç gün bilmem kimin semineri oluyor, bunlarýn içinde zaten varým.
Köylü olsun Çingene olsun
-Türk sinemasýndaki kadýn karakterlerinin kentli ve köylü olarak ayrýldýðý görülüyor. Siz hangisini tercih ediyorsunuz?
Ö.Ç: Kasaba’da Kürt kýzýný oynuyordum ve zorlandým diyemem. El hareketlerini kullanmasýndan kendi saçýna dokunmasýna kadar irdelediðim için zorlanmamýþtým. Kentli bir kýzý oynarken biraz daha zorlanýyorum çünkü milyonlarca modeli var. Köylü kýzý baþýna yaþmaðý baðladýðýnda, o kostümde gördüðünde insanlar inanýyor.
-Peki hangisi daha mutlu ediyor?
Ö.Ç: Köylü olsun, çingene olsun daha çok cezbediyor beni.