Oyumun rengi beyaz

Bugünreferandumdan önceki son yazım. Pazar günü siyasi yasak olduğu için referandum hakkında yazamayacağım. O yüzden bugün kimin ne dediğini bir tarafa bırakıp ben nedenbeyaz oy vereceğimi özetlemek isterim.

Oyumun rengi EVET’in rengi olan beyaz olacak inşallah.

Beyaz oy vereceğimçünkü 1982 darbe anayasasına ‘Hayır’ oyu vermiştim. Eğer bu değişikliğe ‘hayır’ oyu verirsem darbe anayasasını korumuş ve onaylamış olurum. Bu da kendimle ters düşmek demektir.

Beyaz oyvereceğim çünkü mevcut anayasa darbe anayasası, değişiklik ise darbeye direnen şanlı meclisin anayasasıdır.

Darbe anayasasında yapılacak her olumlu değişikliğe göğsümü gere gere ‘Evet’ derim.

18 madde içinde olumsuz bir değişiklik yok.

***

Beyaz oyvereceğim çünkü yeni sistem müdahalelerle sonuçlanan ve devlete millete zarar veren koalisyon dönemlerini kapatıyor ve ülkeye siyasi istikrar getirerek vesayetçilerin önünü tıkıyor!

Beyaz oyvereceğim çünkü mevcut yönetimdeki çift başlılık ve yetki karmaşası ortadan kalkıyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü artık yüzde 14 ile yüzde 20 ile başbakanlık dönemi kapanıyor Hükümet en az yüzde 50 oyla güvenoyunu bizzat halktan alıyor, dolayısıyla güçlü hükümet dönemi başlıyor.

***

Beyaz oyvereceğim çünkü partisiz cumhurbaşkanlığı aldatmacası tarih oluyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü cumhurbaşkanı adaylığı kolaylaşıyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü cumhurbaşkanını süresi iki dönemle sınırlı olacağından yeni sistem yenilenmeyi getiriyor, diktanın önünü kesiyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü yeni sistem mevcuda göre kıyas bile kabul etmeyecek oranda kuvvetler ayrılığını getiriyor ve yasama organı da hükümet gibi daha güçlü hale geliyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü güçlü meclis ve güçlü hükümet güçlü Türkiye demektir.

***

Beyaz oyvereceğim çünkü yargının tarafsızlığı ilkesi anayasaya giriyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü askeri mahkemeler kalkıyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü ilk kez Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin üçte ikisinimeclis seçiyor.

Beyaz oyvereceğim çünkü askeri yönetim demek olan sıkıyönetim dönemi sona eriyor.

***

Beyaz oyvereceğim çünkü başta insan canını hiçe sayan PKK ve FETÖ olmak üzere ne kadar şer odağı varsa bu değişiklikten rahatsızlar ve ‘Hayır’ vereceklerini ilan ediyorlar. Onlarla aynı safta olmak istemem.

Beyaz oy vereceğimçünkü haçlı zihniyetiyle hareket eden ve Türkiye aleyhine yürütülen her türlü ihanet eylemlerine destek veren ülkeler bütün imkânlarını ‘hayır’ çıksın diye seferber etmişler.

Beyaz oyvereceğim çünkü hayır çıkması halinde yerli ve küresel muhaliflerin hem cumhurbaşkanının hem de hükümetin meşruiyetini tartışmaya açıp siyasi bir kaos çıkarmalarına zemin hazırlayanlardan olmak istemem. Beka meselesi.

***

Beyaz oyvereceğim çünkü referandum anayasa değişikliğini oylamaktan ziyade cumhurbaşkanını oylama referandumuna dönüştü. 2014’te ona verdiğimoyumun arkasında duruyorum.

Beyaz oy vereceğim çünkü tüm şer odakları ve haçlı zihniyetiyle hareket eden ülkeler bu referandumda doğrudan doğruya Erdoğan’ı hedefe koydular. Erdoğan’dan temsil ettiği düşünce inanç ve siyasi görüşü sebebiyle nefret ediyorlar. Ben de aynı görüşteyim ve aynı inanca sahibim.

Beyaz oyvereceğim çünkü dönek değilim. 1975 yılından beri tanıdığım ve 1984 yılından beri destek verdiğim yanında durduğum Erdoğan’ı yalnız bırakmayacağım.

Beyaz oyvereceğim çünkü şer odakları ve haçlı zihniyetiyle hareket eden ülkeler bütün imkânlarıyla yıpratmak için çalışırken, iki milyarlık Ümmet-i Muhammed’in dualarıyla desteklediği Erdoğan’a ben de ‘Evet’ oyu vererek sahip çıkacağım.

Vesselam.