Oyunda fakir Golde zengin

Beşiktaş ligin ilk maçındaki galibiyetini sağlayan disiplinli, rakibe alan bırakmayan, hücumda sabırlı ve özenli yapısını Tromsö’deki gibi dün de unutmuştu. Geçen yıldan gelen savunma saçmalamalarıyla sahadaydı. Taraftarının önüne ilk kez çıkmış, yeni kurulmuş heyecan içindeki, Erciyesspor’un bu yapısını kullanmaya çalışacağına; onlara kendi zaaflarını sundu. Bir penaltı yaptı (ki bunu çok hakem çalmazdı ya) ve Ersan ile rakibe bir gol pası verdi...

Penaltıdan ve Ersan’ın hatasından çok ele alınması gereken takımca yapılan savunma yetersizlikleri... Penaltıyı sağ kanadın kontrolsüz bırakılmasının; Ersan’ın hatalı kısa pasını Yasin’in alması, birinci bölgede rakibe geniş alan verilmesinin ürünüydü. Trabzonspor karşısındaki alan daraltma becerisi hızla yok olmuştu!

Beşiktaş’ın, yeni bir ekip olan Erciyesspor kadar özgüveni yoktu! Fuat Çapa onca yeni adamla, uyumunu hızla geliştirmiş takım yaratmış. Ben böyle, takımı daha transferde kurarken forma sokan teknik yönetmenleri takdir ediyorum.

Beşiktaş hücumda da uzun süre etkili olamadı. Çünkü topu çabuk kullanmadı ve hücumda top kullanmaya aday adamlar boş alanlara kaçıp rakibi şaşırtmadı. Bunu yaptıklarında da zaten orta alandan ve kenarlardan top alamadılar. Almeida gol dışında etkisizdi.  Zaten oyunun karakteri de onun futbol doğasına uygun değildi. Kanatları kullanamadı Beşiktaş. Almeida araya atılmış toplara hızlı koşular atacak biri değil. Zaten onlar da atılmadı ya...

G.Töre topla oyalanmasıyla rakibin kontrolüne kolay giriyor. Top kaybı çok yapıyor. Kanat adamı özelliği, çabukluğu gösteremiyor. Ama olur da kontrolden kaçarsa gol bile atıyor!  Biliç’e bu yıl epeyce kararsızlıklar yaşatacak gibi. Onun kullandığı sağ kanat da, Olcay’a emanet sol kanat da işlemedi dün.

Hakem Serkan Çınar garip hassasiyet dengesizlikleri gösterdi. Erciyes’in 30 saniye civarında oyalayarak attığı taca hiç ses etmedi de Cenk’in üç saniyelik zaman kullanmasına sarı kart çekti! Hele Wleminckx’in topu kontrolüne almış Tolga’ya yaptığı hamleye kart göstermeyişi anlaşılır gibi değildi.