Yarýn 7 Haziran.
Türkiye için, gençlerimiz için, yaþlýlarýmýz için, emeklilerimiz için, kadýnlarýmýz için, esnaf, memur ve iþçi kardeþlerimiz için, engellilerimiz için velhasýlý tüm halkýmýz için çok önemli bir gün.
Seçim günü. Türkiye’de istikrar ve ekonomik büyümenin devam edip etmeyeceði, fakir fukaraya, yaþlýya, engelliye sosyal yardýmlarýn artarak devam edip etmeyeceði bu seçimin kaderine baðlý.
Bugün 2002 öncesini tam olarak yaþamayan, hatýrlayamayan ve bu seçimde çoðu ilk defa oy kullanacak genç kardeþlerime seslenmek istiyorum.
Türkiye IMF boyunduruðunda, diz çöktürülmüþ, vatandaþlarýmýzýn büyük bir bölümünün açlýkla ve yoksullukla mücadele ettiði, iþsizliðin, yolsuzluðun, batýk bankalarýn kol gezdiði, emekli maaþý ödenmesi için kredi gelmesi beklenen, fakir fukaranýn muayene ve ameliyat olamadýðý ilaç alamadýðý günlerden bahsetmek istiyorum.
Bolu daðýnda saatlerce kamyon peþinde gidilen, hastanelerde vatandaþlarýn 6 yýl sonrasýna randevu alabildikleri, enflasyonun yüzde 60-70 olduðu, gecelik faizlerin yüzde 7500 olduðu, faizcinin 100 lirasýna bir günde 16 lira kattýðý, Vergi gelirlerinin neredeyse tamamýna yakýnýnýn faiz ödemesine gittiði, okullarda sýnýflarýn 70-80 kiþi olduðu, fakir fukaranýn çocuklarýna defter kitap alamadýðý, hastanelerde 15-20 kiþilik odalarda ve çoðu zaman bir yatakta 2 hastanýn yatýrýldýðý, ameliyat olmuþ hastalarýn koridorlarda sedyelerde bekletildiði günlerdi. Binlerce hasta ilaç alamadýðý, muayene olamadýðý, ameliyat olamadýðý veya SSK hastanelerinde kötü yönetim nedeniyle hayatýný kaybetti.
2002 yýlýnýn sonundan bu güne kadar çok þeyler deðiþti. Ancak akýl tutulmasý yaþayan bazý insanlarýmýz seçim günü ülkemizi tekrar karanlýk günlere döndürmek istiyor.
Dün birbirlerine olmadýk hakaretlerde bulunanlar bugün bir üst aklýn müdahalesiyle can ciðer kuzu sarmasý olmuþ durumdalar. Bu da bize Türkiye üzerine oynanan büyük oyunu açýkça ifþa ediyor.
Neden AK Parti?
Genç kardeþim, neden AK Parti’ye oy vermen gerektiðini buradan açýklamak istiyorum.
AK Parti hükümetleri döneminde; Türkiye’deki toplam istihdam düzeyi 2002 yýlýnda 21,4 Milyon iken 2014 yýlýnda 25,9 Milyon’ a yükseldi.
Ýspanya ve Yunanistan’da yüzde 50’leri bulan “genç nüfusta iþsizlik oranlarýna” göre Türkiye AB ortalamasý olan yüzde 22,2’nin altýnda yüzde 17,9 ile 31 ülke arasýnda Avrupa’da son sýralarda (21’inci) yer alýyor.
Daha Çok Destek!
Daha Çok Yatýrým!
Daha Çok Ýþ! Sloganýyla özel sektör iþverenini destekleyerek, istihdamýn artýþýný hedefleyen AK Parti, istihdam, Sanayi Yatýrýmý ve Üretimi Destekleme Paketine göre, toplum yararýna çalýþma kapsamýnda ilave 120 bin istihdam saðlamayý hedeflemektedir.
Açýklanan istihdam paketinde: Yatýrýmcýlara 2015-2016 yýllarýnda yatýrým dönemi için daha çok vergi indirimini öngören, imalatçý KOBÝ’lere ve kadýn giriþimcilere ilave destekleri içeren söz konusu paket, ÝÞKUR’dan Ýþgücü Desteði, Yatýrýmcýya Daha Çok Vergi Ýndirimi, Yüksek Teknoloji Yatýrýmlarýna Tam Destek, Yeni Yatýrýmcýya Daha Fazla Destek ve Vergi Ýndirimi, Öz kaynak Kullanýmýna Vergi Kolaylýðý, Ar-Ge ve Tasarýma Daha Fazla Destek, Hazine Yatýrýmcýnýn Yanýnda, Ýmalatçý KOBÝ’lere ve Kadýn Giriþimcilere Ýlave Destek, Ar-Ge’ye Dayalý Yatýrýmlar Ýçin Proje ve Finansman Desteði ve KOBÝ’lere Teminat Kolaylýðý olmak üzere 11 baþlýktan oluþtu.
Ýstihdam paketinden þüphesiz en çok genç nüfus ve kadýnlar yararlanacak. Örneðin ÝÞ-KUR tarafýndan finanse edilen son Torba Kanun ile getirilen teþvikte 18 yaþýndan büyük, 29 yaþýndan küçük olanlarýn istihdamý desteklenmektedir. Gençlerin hem istihdamý desteklenirken hem de eðitim almalarýný desteklemek amacýyla;
- 2011 yýlýnda Üniversite Harçlarý kaldýrýldý.
- Yurtlarýn kalitesi arttýrýlarak Ahþap mobilyalý, bazalý yatak sisteminde, 1,3 ve 4 kiþilik, içerisinde banyo, tuvalet, mini buzdolabý bulunan yurtlar hizmete açýldý.
- Yeni yurtlarý ayný zamanda engelli öðrencilerin de ihtiyaçlarýný rahatlýkla karþýlayabilecekleri þekilde engelli dostu olarak projelendirildi. Eski yurtlarda da engelli öðrencilere yönelik fiziki iyileþtirmeler yapýldý.
- Yurtlarda Ücretsiz Ýnternet Dönemi: 81 ilimizdeki tüm yurtlarýmýzda “Yurdum Evim, Ücretsiz Ýnternetim” ismiyle kesintisiz, güvenli, yüksek hýzda ve ücretsiz internet projesi hayata geçirildi.
- Yurtlarda diyetisyen devrini baþlatýldý.
- Liderlik Okullarý ile 367 yurdumuzda kalan 118.858 gencimize liderlik eðitimi ve kariyer seminerleri düzenledi.
- Kiþisel Geliþim Akademileri ile 580 yurdumuzda 49.173 gencimize eðitim verildi.
- Ödeme zorluðu içinde olan 6 bin 130 öðrencimizden yurt ücreti alýnmýyor. Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklardan gelen 10.073 öðrenciyi ücretsiz barýndýrýlýyor.
- Yurtta kalan tüm öðrencilere aylýk 240 TL beslenme yardýmý yapýlýyor. Bu rakam 2002 yýlýnda 11 TL’ydi.
- Anayasadaki ayný zamanda ve ayný iþ kolunda birden fazla sendikaya üye olunamaz hükmü kaldýrýlarak sendika özgürlüðü geliþtirildi.
- 2002 yýlýnda eðitsel, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlere katýlan öðrenciler tüm Türkiye genelinde 158.655 iken bu sayý 2014 yýlý sonu itibarýyla yaklaþýk % 268 artýþ göstererek 583.990’a ulaþmýþtýr.
- 2002-2003 eðitim-öðretim yýlýnda okul baþýna düþen öðrenci sayýsý ilköðretimde 294, ortaöðretimde 399, genel ortaöðretimde 624, mesleki ve teknik ortaöðretimde 242’dir.
- 2014-2015 eðitim-öðretim yýlýnda ise okul baþýna düþen öðrenci sayýsý ilkokulda 197, ortaokulda 292, ortaöðretimde 466, genel ortaöðretimde 446, mesleki ve teknik ortaöðretimde 481’dür. Dolayýsýyla okul baþýna düþen öðrenci sayýsý düþürülerek eðitimde kalite arttýrýlmýþtýr.
- Deðiþik kademelerde oluþturulacak seçmeli derslerle her kesimden öðrencinin eðitimden beklentilerinin, sosyal ve kültürel taleplerinin karþýlanmasý amaçlandý. Bu çerçevede talep halinde farklý dil ve lehçelerin seçmeli ders olarak öðrenilebilmesinin önü açýldý. Bu þekilde ilk defa milli eðitim müfredatýnda Kürtçe baþta olmak üzere farklý dil ve lehçelerde seçmeli ders uygulamasýnýn baþlatýlmasý, bu alanda büyük bir paradigma deðiþimine iþaret etmektedir.
- Türkiye’de konuþulmakta olan, “yaþayan” dillerin doðru þekilde öðrenilmesi ve öðretilmesiyle ilgili çalýþmalarla, üniversitelerimizde farklý dil ve lehçelerle ilgili akademik araþtýrmalar yapýlabilmesi, enstitü kurulmasý ve seçmeli ders konulabilmesi mümkün hale getirildi.
- Eðitim alanýndaki en önemli geliþmelerden biri, hiç þüphesiz 2012 yýlýndaki mevzuat düzenlemesiyle saðlanmýþtýr. Kamuoyunda, 4+4+4 yasasý olarak bilinen ve 30 Mart 2012 tarihinde TBMM’de kabul edilen kanunla; halen uygulanmakta olan 8 yýllýk kesintisiz zorunlu eðitim yerine, 12 yýllýk zorunlu kademeli eðitim getirip 12 yýllýk süreyi üç kademeye ayrýldý. Ýlkokula baþlama yaþýný 60 aya indirildi. (zorunlu durumlarda ilkokula baþlama yaþý en fazla 66 aya kadar uzatýlabilmektedir).
Bunlar ve daha binlerce yenilik ile Türkiye toplumunun her kesimi daha çaðdaþ ve Yeni Türkiye’ ye yakýþýr bir hayata kavuþturulmaya çalýþýlmýþtýr.
Bu seçimde bir oy var, o da senin oyundur. Hangi görüþte olursan ol bu seçimde mutlaka sandýða git, oyunu kullan.
Demokrasi, insan haklarý, ekonomik büyüme ve istikrar, kalkýnmanýn devamý, istihdamýn artmasý, engelliye, yaþlýya fakir fukaraya sosyal yardýmlarýn artarak sürmesi için oyunu Ak Parti’ye ver.