Özgürlük ayına yakışan öyle bir kampanya geliyor ki...

Bir diriliş, rahmet ve mağfiret ayına giriyoruz. Modern dünyanın hayatımıza kurduğu tuzaklardan biraz olsun kurtulabilmek ve yüreklerimizi o yüce gönül medeniyetine açabilmek için özgürlük ayı Ramazan yeniden kapımızı çalıyor.

Üstat Sezai Karakoç, Diriliş Nesli’nin Amentüsü’nde der ki: “Allah’a inanan insanın özgür olduğuna inanıyorum. İnsan boynuna zincir atan, takan eşyadan ve öteki insanlardan, insanların tanrılaştırdığı kişi ve eşyadan insanı ancak Allah kurtarır. Yani insanı ancak Allah özgür kılar.

İnkâr tutsaklık, inanç özgürlüktür.

Tanrısız yaşanamayacağına inanıyorum. Allah’a inanmadan, onsuz geçen saniyelerin benliğimi yok etmeye, alçaltmaya yöneltilmiş, benliğime ekilmeye çalışılmış salt kötülük tohumları olduğuna inanıyorum. Ruhun karamukları, zakkumları, şeytanlarıdır onlar.

Ben insanın ruh, ruhun da bir tapınak olduğuna inanıyorum. Bir başka deyişle, insan ruhunda bir tapınak, insan ruhunun bir tapınak olduğuna inanıyorum. İnsan orada kendi içine eğilir; o dupduru suda bulanıklığa ait ne varsa temizlenmeli ve o mermersi geometride tek ışık ve tek aydınlık yansımalıdır: Allah’a inanma ışığı ve ona inanma aydınlığı.

Sesimi yükseltirsem bunun için yükseltirim. Yoksa bunun dışında dünyada hiçbir şey ses yükseltmeye değmez.

Yaşamayı ve ölmeyi, mekâna ilişmeyi, zamana girmeyi, daha doğrusu zaman ve mekânla diyalog kurmayı, ancak ve ancak bu inanç uğruna göze alabilirim.

Aşktır o benim için.

Yoldur.

Anlamdır.

Sestir.

Ülküdür.

Varoluştur.

Tanrısızlığın karanlığında ruhum daralır, boğulur. Asit içinde erir gibi. Gazda boğulur gibi.

Yüreğimi ancak O çarptırır.”

 

İnkâra karşı özgür inancın bayrağını yeniden yükseklere taşıyabilmek,

Hazreti Nuh’un Kurtuluş Sancağını uygarlıklar başkentine dikebilmek, Kurban şifasıyla azapların zehrini eritmiş Hazreti İbrahim’in ateşle imtihanını yaşayabilmek, ölü gönülleri dirilten Hazreti İsa’nın diriltici soluğunu insanlığa yeniden sunabilmek ve en büyük yol gösterici, son Peygamber Hazreti Muhammed’in müjdesini insanlığa taşıyabilmek için muhteşem bir ayın kapısındayız.

 

Evet, insanı gerçek özgürlüğe ve teslimiyete ulaştıracak hakikat sancağının dalgalandığı Kur’an ayı Ramazan geliyor.

Ve STAR gazetesi, bu diriliş ayını muhteşem bir kampanya ile karşılıyor.

30 CD’den oluşan “Sesli İslam Kültür Hazinesi”ni her gün ücretsiz ve kuponsuz olarak okurlarımıza armağan ediyoruz.

Her CD’de 5 önemli bölüm bulunuyor:

1- Mehmet Emin Ay’dan Arapça Kur’an-ı Kerim ve Diyanet Vakfı meali.

2- Kabe imamı Mahir Muaykıli’den hatim cüzü.

3- 30 bölüm Peygamber efendimizin hayatı.

4- Riyazü’s Salihin’in tamamı.

5- 30 günde 30 sahabenin hayatı.

Büyük Doğu için önemli not

17 Mart 2012 tarihinden bu yana, her Cumartesi ücretsiz olarak vermekte olduğumuz Üstat Necip Fazıl’ın Büyük Doğu dergisine Ramazan’da ara veriyoruz.

Bir fikir ve aksiyon mücadelesinin adı olan Büyük Doğu’yu okurlarımızla buluşturmak, STAR için kültür hizmetinde bir gurur tablosu oldu.

Hemen belirtelim, bu hasret uzun sürmeyecek. Büyük Doğu, Ramazan’dan sonra, 25 Ağustos’ta okurlarıyla yeniden buluşuyor.