Özgüven patlaması

12 maçta 7 gol atabilmiş Akhisar, bir hafta önce puanla liderlik arayan Antalyaspor’a sahasında 5 atmış Beşiktaş’a dayılanabiliyorsa ve bunun gereklerini yerine getirmenin sınırsız çabasını harcayabiliyorsa, bu öncelikle, 5 atmış takımın aynı maçta üç yemiş olmasından aldığı enerjidendir.

Ve yanı sıra futbolumuzdaki bir değişimin ürünüdür. Büyüklerden korkma önyargısının kalkması, onun yerini özgüvenin almasındandır.

Artık küçükler, büyüklerden dayanaksızca çekinmiyor. Becerisi yetmese de korku yüklü oynamıyor. Sınırlı becerilerini sonuna değin kullanmanın çabasını harcıyor.

Ve cesaretlenmenin içi boş değil. Çünkü görgü artmış, fizik güç artmış, çalışma olanakları artmış, görev bilinci artmış.

Büyükler dediğin, paranın, geçmiş başarıların biriktiği yer. Halen daha çok kazanıp, daha çok harcayabiliyorlar. Daha büyük kitlelerin sevgileri ilgileri, destekleri onları besliyor.

Ancak onları yönetenlerin yönetim becerileri ile küçük bütçelerle sportif başarıları olmayan kulüpleri yönetenlerin yönetim becerileri arasındaki mesafe daraldı.

Aralarındaki farkı yalnızca bütçeler oluşturuyor. Yatırımı doğru yapan küçük bütçeli, yatırımı yanlış yapan büyük bütçeliye karşı ayakta kalabiliyor.

Aynı durum büyüklerin aralarında da böyle.

Beşiktaş ligin 13.haftasında liderlikle fotoğraf çektirdi... Lider GS’dan 3 puan geride! Bu yılki yatırımlarına bakar isek şampiyon Galatasaray 60, Beşiktaş 6 milyon avro harcadı transfere!

Şimdi bir değişimi de bu yaratacak.

Çok para harcamakla değil, az ya da çok parayı yerinde harcamakla doğru iş yapıldığını öğrenecekler. (İnşallah!)

Har vurup harman savurarak bir şey üretmeyen geçici kahramanlık peşindeki yönetimlere genel kurul üyeleri; teknik yönetmenlere yöneticiler hesap soracak, onları hizaya çekecekler. (İnşallah)!

Bir bunlar kaldı, yani çok azaldı!

Futbolumuz kurtulmak üzere.

***

ÖNEMLİ NOT 1:Yunus Yıldırım’ın “Gökhan Gönül’e bir sarı kart göstermeliydim”, dediğini öğrendim. Kaynağımı söyleyemem.

ÖNEMLİ NOT 2: Tahkim Kurulu’nun, PFDK’nın Aykut Kocaman’a verdiği 1 maç + 10 bin lira para cezasını düzelterek 50 bin lira para cezasına çevirmesini, ‘Kocaman’ın cezası kalktı’ biçiminde duyuranlara üzüntülerimi bildiriyorum.