Öztrak kıvrandı, Kılıçdaroğlu nerede?

Sadece son bir ayda 13 ayrı taciz-tecavüz ifşaatı oldu CHP içinde.

Bazı CHP’li kadınlar teşkilat içinde bazı CHP’li erkeklerin cinsel saldırısına maruz kalmış. İsim, mekan, zaman veriyor, detaylarıyla anlatıyorlar yaşadıkları istismarı. Bazılarının kamera kayıtları da var.

Geçmişte medyaya yansıyan vakalardan farklı bu kez, FETÖ kaseti değil yani. Bu kez tacize uğrayan kadınlar konuşuyor.

HDP’de milletvekili düzeyinde ortaya çıkan tecavüz ve şiddet vakalarından sonra CHP’de de parti yönetiminden isimler sarkıntılıklarıyla gündem oldu. Kadınlar tecavüzcü CHP’lileri bir bir ifşa ediyor.

Hemen hepsinde benzer tutum almış parti yönetimi: Susmuş. Ört bas etmiş. Mağduru da, durumu bilip tavır alan partilileri de susturmak istemişler.

Nedense kati şekilde tecavüzcüleri reddedip “bir daha asla!” diyemiyor CHP. Bedeli çok ağır oysa. CHP’de siyaset yapan kadınları tedirgin ediyor, zan altında bırakıyor bu şekilde.

Kamuoyunu teskin edecek, ikna edecek bir tutum alamadıkları için de konu gündemden düşmüyor. Kılıçdaroğlu sussa da sorular buharlaşmıyor.

Nitekim MYK toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan CHP Sözcüsü Faik Öztrak “partideki tacizlerle ilgili MYK bir karar aldı mı” sorusu karşısında resmen kıvrandı kaldı. “Yer yarılsa da dibine girsem” deyiminin tecessüm etmiş hali gibiydi. Yutkundu, sağa sola önüne baktı, bıkkın halde nefes verdi, çaresizce nefes alıp genel geçer iki cümle söyledi. Aslında hiçbir şey demedi. Diyemedi.

Neden söyleyemiyor peki parti yönetimi söylenmesi gerekeni? CHP’nin değerleri, diyorlar ama o değerlere parti ne kadar sahip çıkıyor, neden göstermiyorlar? Neden CHP’yi tecavüzcülerden temizleyip meseleyi açıklığa kavuşturmuyorlar?

Böyle yaptıkça CHP’nin adının tecavüzle anıldığını, kamuoyunda büyük itibar kaybına uğradığını, kadınların CHP kapısından içeri adım atarken kırk kere düşüneceğini, ailelerinin tedirgin olacağını göremiyorlar mı?

CHP MEDYASI DA TACİZCİNİN YANINDA!

Üstelik CHP medyası da aynı kötü sınavı verdi. Cumhuriyet’inden Sözcü’süne, Halk Tv’sinden OdaTV’sine fonlanan medya kuruluşları CHP’de cinsel saldırı mağduru kadınların değil CHP’li tecavüzcülerin yanında yer aldı.

Başka zaman AK Parti ve dindar muhafazakar çevrelere karşı genellemeci, hiç yoktan uydurulmuş yahut çarpıtılmış haberlerle algı oluşturmaya çalışan CHP medyası, CHP’de peş peşe ortaya çıkan somut taciz haberlerini bile yok saydı.

Verdiklerinde de en fazla Öztrak gibi suça değmeyen, hiçbir şey demeyen, 5N1K’dan eser barındırmayan metinlerle geçiştirdiler gerçeği. CHP’deki olayı vermeden, meseleyi AK Parti’ye kilitlemeye bile kalktılar.

CHP de, yandaş medyası da partideki taciz-tecavüz vakalarına ahlaklıca tavır alamayınca dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanına uzun bir aradan sonra “diktatör” demeleri, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i linç etmeye kalkmaları, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a ve ailesine saldırmaları hep bundan. Amaç, bakışları CHP’den çekmek.

Ama ne mümkün: CHP’de tecavüzcüler var!

YAŞAMHAK, CHP’DE TECAVÜZ HELAL Mİ?

CHP Kadın Kolları uyuyor mu yoksa Genel Başkanı rahatsız etmemek için susuyor mu bilinmez ama kulaklarının üstüne yattığı çok açık.

CHP ailesi içinde yaşanan cinsel saldırıları duymamış, sanki hiç yaşanmamış gibi yapıp öte yandan kadına yönelik şiddete hayır projesi yapıyorlar. Şaka gibi!

Partideki tacizlere tek satır laf etmiyor CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka. Ama 81 ilde YaşamHak adında bir proje başlatmış. İyi güzel de, CHP’de tecavüzde mi hak, neden iki satır laf etmiyor bu konuda CHP Kadın Kolları?

Nazlıaka çağrı merkezi de oluşturmuş proje kapsamında, “saldırıya uğrarsanız bizi arayın” diyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yıllardır hizmet veren yaygın bir hattı zaten varken. Dostlar alışverişte görsün.

İnsan merak ediyor tabii.

CHP içinde cinsel şiddete maruz kalan kadınlar da arayabiliyor mu bu hattı?