Özür diledi herkesi yaktı

Kasımpaşa-Rize maçından sonra ekrana çıkarak özür dilemek yanlış. Şimdi bütün kulüpler her hatalı kararda özür bekleyecek. MHK’da “Özür dileme masası” kurulması gerek. İşte tehlike bu.

Kasımpaşa-Rize maçının hakemi Deniz Çoban’ın ekrana çıkıp özür dilemesi lige dinamit koymaktır. Bu hareket, kamuoyu tarafından hoş karşılansa da aslında yanlış. Maç sonunda dağılmış bir psikoloji ve panik içerisindeki Çoban, bu davranışı ile tüm hakem camiasının geleceğini de "Özür dileme ipoteği" altına almış oldu.

Futbol bir hatalar oyunudur ve hakemin de oyun içinde hata yapması bunun kaçınılmaz bir parçasıdır.

Eğer ki, her hakem hatasından sonra özür dilemek gibi bir alışkanlık oluşacak olursa, Süper Lig, PTT 1.Lig, ikinci ve üçüncü liglerde her maçtan sonra kurulacak  "Özür dileme masası " önünde özür dilemeyi bekleyen hakemler kuyruğu oluşacaktır.

ÖZKAHYA TERCİHİ YANLIŞ

Genç hakemlere görev verdiği için övgü ile bahsettiğimiz MHK,  Beşiktaş-Fenerbahçe gibi önemli bir maça son 3 yıldır bir türlü istikrarı yakalayamayan, bir profesyonel gibi yaşamayan ve fiziksel testlerde devamlı olarak sorunlar yaşayan, formda olmayan Halis Özkahya'yı atayarak yaşanan hakem felaketine de davetiye çıkartmış oldu.

HATALAR FENER ALEYHİNE

Beşiktaş'ın attığı ilk gol öncesi, top arkadaşının ayağından çıktığı anda Ersan Gülüm ofsayt pozisyonunda idi ve top Kjaer'in kafasından ağlara gitmesine rağmen gol olarak değil ofsayt olarak değerlendirilmeliydi.

70. dakikada daha önceden sarı kartı olan Ersan'ın sportmenlik dışı bir şekilde Volkan Şen'e  yaptığı faul sonrasında hakem, Ersan'a önce ikinci sarı kartı sonra da kırmızı kartı gösteremedi. Fener'in ikinci golü öncesinde Volkan'ın ayağındaki topun tamamı çizgiyi geçmediği için gol kararı doğruydu.

Beşiktaş'ın kazandığı üçüncü gol öncesi ceza alanı üstündeki Gomez, Alves'i formasından tutarak durdurdu ve ardından koşarak kafa ile gol attı. Gomez'in bu hareketi faul sayılmalı ve gol de iptal edilmeliydi.

ALPER ULUSOY BAŞARILI

 Galatasaray- Gaziantep müsabakasını yöneten Alper Ulusoy, Osmanlı-Trabzon mücadelesinde Deniz Ateş Bitnel, Kayseri-Başakşehir maçında Çağatay Şahan, Antalya-Sivas maçında Serkan Çınar, Konya-Mersin sınavında Bülent Birincioğlu başarılı yönetimler gösterdi. Akhisar-G.Birliği maçında Volkan Bayarslan sarı kartı olmayan oyuncuyu önce ikinci sarı karttan oyundan ihraç etti ve sonra kararından vazgeçerek hakemlik adına hoş olmayan bir görüntü verdi. Bursa-Eskisehir maçında Bülent Yıldırım disiplin uygulamalarında hatalar yaparken; Bursa’nın ikinci golünün ise ofsayt nedeniyle iptali gerekirdi.